HOLDER FØLGE: Det norske laget holder følge med Østerrike i lagtouren. Lørdag ble det annenplass i laghoppingen i Oberstdorf.  F.v.: Anders Jacobsen, Bjørn Einar Romøren, Tom Hilde og Johan Remen Evensen.Foto: SCANPIX/EPA/ANDREAS GEBERT
HOLDER FØLGE: Det norske laget holder følge med Østerrike i lagtouren. Lørdag ble det annenplass i laghoppingen i Oberstdorf. F.v.: Anders Jacobsen, Bjørn Einar Romøren, Tom Hilde og Johan Remen Evensen.Foto: SCANPIX/EPA/ANDREAS GEBERTVis mer

Norge fulgte Østerrike til døra

På 2.-plass i Oberstdorf-laghopping.

|||De norske hopperne fløy ned til annenplass i lagkonkurransen i Oberstdorf og holder følge med Østerrike i lagtouren.

Østerrikerne vant som ventet skiflygingskonkurransen. Men seieren ble ikke så suveren som ventet. Gregor Schlierenzauer feilet totalt med lav fart i sistehoppet, landet på 169,5 meter og sørget for at seiersmarginen bare ble på 21,2 poeng.

- Resultatmessig er dette veldig bra, slo landslagstrener Mika Kojonkoski fast overfor skijumping.no.

Anders Jacobsens sistehopp på 217,5 meter ble en gedigen opptur. Han har slitt med nervene i konkurranse og hoppet bare 197,5 meter i sitt første forsøk.

Litt skuffet- Anders Jacobsens sistehopp var veldig bra og jevnt over konkurrerer vi mye bedre enn vi har gjort tidligere i år, sa Kojonkoski, som riktig nok var skuffet over at hans elever ikke klarte å kopiere den gode bedriften fra fredag, da det ble dobbeltseier i kvalifiseringen.

- Hadde vi klart å hoppe like godt som vi gjorde i går, ville vi kjempet bedre mot Østerrike. Det klarte vi ikke, men vi tok et skritt i riktig retning, sa Kojonkoski.

I Oberstdorf ble det hoppet med det nye poengsystemet, som gir kompensasjon eller straff for vindforhold og fart.

- Jeg vil si at dette nye systemet virker fantastisk. Nok en gang fikk vi et veldig godt og underholdende hopprenn. Det er moro, sa Kojonkoski.

Tapte ikke for myeRennet var den første konkurransen i Team Tour som fortsetter med renn i Oberstdorf søndag, Klingenthal onsdag og Willingen neste helg. For Norges del var det viktig å ikke tape for mye til Østerrike lørdag.

Slik hoppet østerrikerne: Martin Koch (214,5-206,5), Andreas Kofler (211-196), Wolfgang Loitzl (187,5-206), Gregor Schlierenzauer (203,5-169,5).

Slik hoppet nordmennene: Johan Remen Evensen (211-209), Tom Hilde (187,5-185), Anders Jacobsen (197,5-217,5), Bjørn Einar Romøren (190,5-203,5).

Det ble hoppet med de nye reglene hvor man gir kompenasjon pluss/minus for vindforhold og fart.

(NTB)