Norge fullstendig avkledd av Frankrike

Skrekkelig forsvarsspill ved flere av målene.

Frankrike - Norge 4-0 (1-0)

PARIS (Dagbladet): Frankrike-manager Didier Deschamps hvilte stjerner som Karim Benzema og Franck Ribéry mot Norge, men mønstret likevel et mannskap proppet av stjerner på Stade de France i kveld.

Per-Mathias Høgmo snakket før kampen om å bygge videre på prestasjon mot Tsjekkia (2-2), og at landslaget ønsket flest mulig svar før EM-kvalifiseringen som starter 9. september.

Svar fikk landslagssjefen til de grader, men hyggelig var det ikke.

For Norge viste tidvis fram grusomt forsvarsspill, og evnet ikke å gi Leus Bleus skikkelig kamp i kveld. Å tape med noen mål mot en stornasjon som Frankrike er ingen skam, men det var måten målene kom på som bør bekymre landslagsledelsen.

I SLAG FØR VM: Juventus-stjerne Paul Pogba herjet til tider med Norge. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE/NTB Scanpix
I SLAG FØR VM: Juventus-stjerne Paul Pogba herjet til tider med Norge. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE/NTB Scanpix Vis mer

- De siste 25 minuttene i førsteomgang er vi med. Vi har en fersk høyreside, og vi får ikke til vårt forsvarsspill, så får vi en test på ekstrem fysikk. Vi visste det ble en tøff kamp, men tar med en god læring fra kampen, sier Høgmo til Max.

- Vi blir straffet på dette nivået. Det går litt for fort for oss, mener landslagssjefen.

Skrekkelig åpning Frankrike åpnet friskt, og allerede etter to minutter hadde keeper Ørjan Nyland vartet opp med to gode redninger for å holde nullen mot stormakten.

Først var det Antoine Griezman som fikk stå veldig alene og stange ballen mot målet. På den påfølgende cornere var Arsenal-spiss Oliver Giroud først på ballen, men headingen ble mesterlig reddet av norges sisteskanse.

- En skrekkelig åpning av Norge. Det vi gjør i egen 16-meter er sjokkerende, konstaterte Lars Tjærnås fra kommentatorbua til Max.

Norge tapte flere viktige dueller i egen boks i starten av kampen, og hjemmelaget fortsatte å trykke på. Griezman var nære scoring igjen etter ti minutter, men styrte ballen like utenfor målet til Nyland med hodet.

1-0: Paul Pogba fikk spasere inn i boksen til Norge og stange inn ledermålet. Foto: AFP PHOTO / THOMAS SAMSON / NTB Scanpix
1-0: Paul Pogba fikk spasere inn i boksen til Norge og stange inn ledermålet. Foto: AFP PHOTO / THOMAS SAMSON / NTB Scanpix Vis mer

- I dag møter vi et lag som er bedre enn oss i alle spillets faser. Vi hadde en god periode i førsteomgang, men forskjellen på lagene ble mer og mer tydelig i andreomgang, sier Brede Hangeland til Max.

Pogba-scoring Etter 14 minutter ble Norge straffet. Mathieu Valbuena var offside-plassert i trekket før scoringen, men linjedommeren vinket aldri.

Midtbanespilleren slo ballen inn til en fullstendig umarkert Paul Pogba, som sendte franskmennene i ledelsen med et presist hodestøt. Midtstopperne til Norge var ikke med på notene i det hele tatt, og fokuserte kun på ballen da Pogba snek seg inn i boksen.

Juventus-stjernen Pogba kunne fort blitt tomålsscorer bare minutter etterpå, men avslutningen fra distanse gikk like utenfor stolpen til Nyland.

Sjanser til Norge Norge kom til noe som liknet på en sjanse da Tarik slo et frispark fra kanten av 16-meteren. Angriperen slo et godt innlegg, men Frankrike stanget unna like foran keeper Stéphane Ruffier.

Norge var inne i en god periode, iallfall når det gjelder småsjanser. Håvard Nordtveit ladet kanonen fra langt hold etter at Norge fikk frispark, og ballen snek seg like utenfor stolpen til hjemmelaget.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo gjør tre bytter fra laget som spilte 2-2 mot Tsjekkia i mars. Omar Elabdellaoui, Vegard Forren, Per Ciljan Skjelbred og Moa ble erstattet av Martin Linnes, Håvard Nordtveit, Alexander Tettey og Joshua King. Og det var sistnevnte som skapte omgangens beste sjanse.

3-0: Innbytter Loic Remy er sikker når han får muligheten. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
3-0: Innbytter Loic Remy er sikker når han får muligheten. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix Vis mer

Kinging stormet framover med ballen i beina før klokka passerte 42 minutter, og leverte kula perfekt til Tom Høgli som kom stormende framover. Backen dro til på første touch, men keeper Ruffier reddet forsøket som kom fra skrått hold.

- Det var rolig de første femten. Det var en svak åpning av oss, men etter det kommer vi greit inn i det. Vi er fortsatt for dårlige bakover, vi er ikke helt med i duellspillet. Det var en helt ok førsteomgang forsåvidt, selv om de er det bedre laget. I andreomgang ble vi løpende for mye imellom, og du ser at de er et veldig godt fotballlag, sier Mats Møller Dæhli, til Dagbladet.

Tidlig kalddusj Norge fikk den verst tenkelige starten på andre omgang da Oliver Giroud viste seg fram fra sin beste side med en kunstscoring. Spissen lot ballen sprette en gang i bakken, før han hamret den høyt i mål fra kanten av 16-meteren.

Igjen kom forsvarsspillet til Norge i fokus.

- Hvorfor i all verden får han stå på 17 meter og la ballen sprette før han avslutter, spurte Lars Tjærnås retorisk etter scoringen til spissen.

To raske mål Og det skulle ikke bli bedre for våre menn. Etter en snau time ble innbytter Loic Remy spilt helt fri av Mathieu Debuchy, og spissen svarte med å hamre ballen i nettmaskene nede ved stolperota.

Kommentatorene påpekte til det kjedsommelige hvor svakt forsvarsspillet til Norge var, og fikk knapt pratet ferdig før det stod 4-0 på måltavla i Paris.

Lille Valbuena var veldig livlig på kanten i kveld, og var igjen arkitekt da Frankrike økte ledelsen like etterpå. Han dro seg fri nede ved linja, og la ballen på pannebrasken til Giroud. Spissen vartet opp med en fin prestasjon da han scoret sitt andre mål for kvelden.

Fem minutter før slutt viste Nyland et lite glimt av hva han kan. Loic Remy skjøt på direkten fra en god posisjon, og med et tigersprang fikk Nyland slått ballen unna. Keeperen var et av få lyspunkt i det norske laget i kveld.

- Det er ingen tvil om at vi spiller denne type kamp for å se hvor lista ligger og hvordan vi er mot de beste, sier Høgmo.