Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge ga Kroatia tro på håndballmirakelet: - Et lite håp begynte å oppstå

Kroatias trener Zeljko Babic takket høyere makter for at laget nå har mulighet til å gå hele veien.

TIL SEMIFINALE:
Domagoj Duvnjak og Marino Maric og Kroatia rundspilte vertsnasjon Polen fullstendig og tok seg til EM-semifinale med hele 37-23 onsdag. Alle jublet hemninsløst etterpå.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TIL SEMIFINALE: Domagoj Duvnjak og Marino Maric og Kroatia rundspilte vertsnasjon Polen fullstendig og tok seg til EM-semifinale med hele 37-23 onsdag. Alle jublet hemninsløst etterpå. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Kroatia hadde en ørliten sjanse for å gå videre til semifinalen på bekostning av vertsnasjonen Polen i går.

En semifinalesjanse selv de største optimister hadde problemer med å tro på. For å vinne med elleve mål eller mer mot et - det mange trodde - ville være et heltent polsk lag, så ut som en «umulig oppgave».

Men mirakelet skjedde. Da fløytesignalet gikk hadde Kroatia vunnet med hele 14 mål.

- Mirakel Det første snevet av håp fikk kroatene da Norge smått sensasjonelt sendte Frankrike på hodet ut av EM. For Norge måtte slå Frankrike for at Kroatia skulle ha en teoretisk mulighet til å ta seg videre.

- Etter at Norge slo Frankrike begynte et lite håp å oppstå. Vi tok umiddelbart en ledelse med tre mål, så økte vi til fire og fem, da begynte vi virkelig å tro på et mirakel. Dette er idrett, mirakler skjer, sier den kroatiske keeperen Ivan Stevanovic til avisa Jutarnji.

Kampen mellom Polen og Kroatia ble som kjent spilt etter at Norge hadde slått Frankrike, noe som i dette tilfellet ga de blåkledde nødvendig motivasjon til å gi det umulige et forsøk.

Kroatias trener Zeljko Babic takket høyere makter for at Kroatia nå har mulighet til å gå hele veien i EM.

- Dette er et mirakel som kom fra Jesus, takk Jesus. Vi hadde mye flaks, dette er EM, og alt er mulig for den som tror, sier Zeljko Babic til Jutarnji.

- Det har aldri skjedd i håndballverden at en vertsnasjon har tapt med en slik margin foran sine fans i en nøkkelkamp, det var virkelig et mirakel, sier Babic videre.

På gråten Den polske treneren Michael Biegler var helt på gråten etter kampen.

- Vi spilte den verste kampen siden jeg tok over. Vi gjorde så mange feil at det var utrolig, og til slutt kollapset alt. Gratulerer kroater, vi hadde ikke forventet noe som dette, sier Biegler.

Denne sensasjonen var enda større enn at Norge slo verdenseneren Frankrike på sjokkerende vis. Denne elleville kampen går inn i idrettshistorien som en av tidenes comeback.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media