Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge ga russerne juling

Strålende VM-test.

SUPERKAMP: Katrine Lunde Haraldsen har slitt i Møbelringen Cup, men mot Russland skjerpet hun seg kraftig - fikk hjelp av forsvaret - og tok over halvparten av skuddene.
SUPERKAMP: Katrine Lunde Haraldsen har slitt i Møbelringen Cup, men mot Russland skjerpet hun seg kraftig - fikk hjelp av forsvaret - og tok over halvparten av skuddene. Vis mer

||| TRONDHEIM (Dagbladet): Norge - Russland 27-21.

For en formstigning de norske jentene har hatt i Møbelringen Cup! De tar med seg tre seire og en fortjent god følelse når de setter seg på VM-flyet kommende lørdag.

Norge frustrerte i kveld russerne med knalltøft forsvarsspill.

Gullkandidaturet er styrket.

GA JULING: Marit Malm Frafjord, Heidi Løke og de andre norske jentene kriget voldsomt i forsvar mot Russland.
GA JULING: Marit Malm Frafjord, Heidi Løke og de andre norske jentene kriget voldsomt i forsvar mot Russland. Vis mer

- Vi fyrte dem litt opp før kampen, på de oppgavene vi skulle løse. Og jentene svarer bra. Men dette er fortsatt bare en treningskamp. Framgangen er stor, men det er ingen garanti. Vi må jobbe videre med forsvarsspillet vårt, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Drømmestart
Det var helt klart at jentene hadde bestemt seg for å ta et forsvarsgrep i kveld. Det lyste av øynene deres fra kampstart.

Fotarbeidet og innsatsen var strålende, og samtidig hevet også Katrine Lunde Haraldsen seg mellom stengene.

image: Norge ga russerne juling

- Dette var en fantastisk forsvarskamp og så fikk vi keepere noen redninger også. Kampene mot Kroatia og Romania var litt frustrerende, så det er godt at vi tok dette steget, sier Lunde Haraldsen til Dagbladet.

Russerne scoret fattige åtte mål i den første omgangen, mens Norge banket inn 14 på motsatt side. Tonje Nøstvold fortsatte der hun slapp mot Romania i går og scoret fire av dem.

Gjestene hevet seg etter hvilen, men Norge holdt seg likevel foran. Kari Aalvik Grimsbø kom inn i mål, og midt i omgangen tok hun tre skudd på bare 10-15 sekunder. Mot slutten av kampen var det aldri noen tvil.

TILBAkE SOM TOPPSCORER: Linn-Kristin Riegelhuth kom rett fra klubbkamp med FCK og scoret ni mål.
TILBAkE SOM TOPPSCORER: Linn-Kristin Riegelhuth kom rett fra klubbkamp med FCK og scoret ni mål. Vis mer

Nøstvold fortsatte å putte etter pause - blant annet med et trickskudd fra kanten - og fikk følge av venstrehåndskollega Linn-Kristin Riegelhuth. Tonje endte på sju fulltreffere og Linka lagde ni i seksmålsseieren.

Stange snart frisk
59 baklengs mot Kroatia og Romania i de to første kampene er rundt 15 mål for mye.

Likevel ble det to seire - det er sterkt. Og minst like sterkt var den nivåhevingen jentene leverte i forsvar mot Russland.

PRIKKSKYTER: Tonje Nøstvold har vært i kanonslag de to siste kampene.
PRIKKSKYTER: Tonje Nøstvold har vært i kanonslag de to siste kampene. Vis mer

Riegelhuth var med igjen, etter at hun ble beordret til FCK-kamp i går og ikke fikk med seg de to første kampene i Møbelringen Cup. Kristine Lunde-Borgersen var også i aksjon mot Russland, etter at hun fulgte Romania-seieren fra tribunen, mens Tonje Larsen ble sittende på benken hele kampen.

For Linka ble det en hektisk dag. Klokka ni i morges satte hun seg på flyet fra København.

- Det har vært travelt, men det var godt å komme hit og få bidratt. Jeg er godt fornøyd med kampen, sier hun til Dagbladet.

Tine Stange er fortsatt hjemmeværende med sykdom.

- Jeg er mye bedre nå, men jeg lå rett ut tidligere i uka. Det kribler vanvittig i fingrene når jeg ser kampene på tv. Jeg håper og tror jeg rekker onsdagens kamp mot Byåsen, sier Stange til Dagbladet.

Ni rett til seriekamp
Flere av VM-spillerne får nå noen fridager, før lørdagens avreise til Kina. For ni av dem, blir det derimot fullt alvor også til uka. Onsdag møtes nemlig Larvik og Byåsen i eliteserien, en kamp hvor to viktige gullpoeng står på spill.

Lørdag 5. desember starter mesterskapet, og Norges første motstander er Japan. Våre beste kvinner er også i gruppe med Tunisia, Chile, Ungarn og Romania.

Det skal være grei skuring å bli blant de tre beste som går videre til mellomspillet, men kampene mot rumenerne og ungarerne blir avgjørende i forhold til hvor mange poeng jentene får med seg.

Gulljakta er snart i gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media