MØTTE NORGE I MAI: Landslagssjef Roy Hodgson har pene ting å si både om Drillo og det norske landslaget han og England møtte på Ullevaal. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
MØTTE NORGE I MAI: Landslagssjef Roy Hodgson har pene ting å si både om Drillo og det norske landslaget han og England møtte på Ullevaal. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

- Norge går til VM i Brasil

Roy Hodgson berømmer Drillo og norske spillere.

RIO DE JANERIO (Dagbladet): Englands landslagssjef Roy Hodgson roser Drillo og mener Norge vil spille seg til Brasil-VM.

- Drillo gjør en meget god jobb og Norge har alle muligheter til å kvalifisere seg til VM i Brasil. I tillegg har det norske landslaget mange unge og spennende spillere, sier Englands trener Roy Hodgson til Dagbladet.

Han kommer slentrende inn i den store hallen som rommer fotballmessen Soccerex 2012 i Rio de Janeiro. Roy Hodgson ser svært fornøyd ut, og han legger ikke skjul på at det har vært en god sesong:

- Ikke bare for meg som ny landslagstrener, men for det engelske landslaget. Vi har spilt god fotball, og vi har fått fram nye unge spillere. Vi vil kvalifisere oss til VM i Brasil, og det gjør vi trolig sammen med Norge som har klassespillere som Brede Hangeland og John Arne Riise. Jeg må berømme Drillo som har kombinert et lag bestående av veteraner og unge spillere, sier han til Dagbladet, før han legger til:

- Hvordan gjør Viking det?

Han glemmer ikke tiden som trener i Stavanger, 2004-2006, og ønsker Viking lykke til i 2013.

Til VM
Roy Hodgson vet hva han snakker om. Foruten å ha trent klubblag i England og på kontinentet, så har han trent både det finske og sveitsiske landslaget. Og nå altså England. Det er en jobb Hodgson alltid har drømt om:

- Ja, det å trene England er toppen av kransekaka. Det er en drøm alle britiske manager har. Men det er en utrolig utsatt posisjon, spesielt i England. Alle forventer at vi skal vinne, men slik er jo ikke fotballen. Små marginer avgjør, og i dag finnes det ikke svake landslag i Europa. Jeg har snakket med hver enkelt av våre spillere, og alle har de ønske om å spille VM i Brasil. Det blir noe helt spesielt, sier han.

Unge spillere
Roy Hodgson er imponert over fotballen som spilles i Rio. Ikke av de kjente klubbene som Flamengo og Vasco, men av ungdommen som han ser på Copacabana, Rios berømte strand:

- Jeg ruslet en tur i går. Stoppet opp og så noen som spilte fotballtennis og holdt ballen i lufta. Spilte den fram og tilbake, ikke bare 10-15 ganger, men så mange ganger at jeg kom ut av telling. 

NORSK TRENINGSLEIR: Roy Hodgson åpnet treningsfeltet for Drillo og Norge da han var Blackburn-sjef på 90-tallet. Foto: Scan-Foto: Erik Johansen
NORSK TRENINGSLEIR: Roy Hodgson åpnet treningsfeltet for Drillo og Norge da han var Blackburn-sjef på 90-tallet. Foto: Scan-Foto: Erik Johansen Vis mer

- Våre unge spillere i England har ikke denne teknikken, for hvem gidder vel å stå og slå ballen i to grader og stiv kuling? spør Hodgson omtenksomt:

- Jeg tror veien å gå for engelsk fotball er å bygge innendørsarenaer. Vi må dessuten motivere de unge, lete dem fram, og dyrke talentene. I dag har ungdommen så mye å velge i, at det ikke er gitt at de velger fotballen. I gamle dager var fotballen i England en vei ut av fattigdom. Slik er det ikke lenger. Vi må se fremover og gjøre fotballen mer attraktiv for de unge, understreker Roy Hodgson.

- Tror Brasil vinner Landslagssjefen tror hans egen Wayne Rooney kan få et godt VM 2014, uten å bli den aller største.

- Jeg tror den store stjernene under VM i Brasil blir Messi. Men vår egen Wayne Rooney er en fantastisk spiller som utvikler seg år for år. Han er sugen på å bli bedre, og derfor tror jeg han kan bli en av stjernene i 2014.

- Alle nevner Brasils egen Neymar, og kanskje kan han bli en av de store på hjemmebane. Men han er ung, og det ligger et nesten umenneskelig press på ham, for alle i Brasil forventer at Neymar skal avgjøre VM for Brasil. Nå det er sagt tipper jeg Brasil som vinner, sier Englands landslagstrener Roy Hodgson.

TRENER OG ELEV: Brede Hangeland spilte under Hodgson i Fulham da han kom til Premier League. Her under landskampen på Ullevaal i mai. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
TRENER OG ELEV: Brede Hangeland spilte under Hodgson i Fulham da han kom til Premier League. Her under landskampen på Ullevaal i mai. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer