Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge gir media og kritikerne en bar mage

- Dere tåler jo ikke motgang.

SVAR PÅ KRITIKKEN:  De norske håndballjentene kom inn på pressekonferansen med bokstavene "NORGES LAGÅND" på magen.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SVAR PÅ KRITIKKEN: De norske håndballjentene kom inn på pressekonferansen med bokstavene "NORGES LAGÅND" på magen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer


LONDON (Dagbladet): Brasil - Norge 19-21 (13-9).

 Da håndballjentene kom til presserommet etter seieren i kvartfinalen mot Brasil, tok de oppstilling på rekke og rad foran i rommet.

Så løftet de opp t-skjortene og blottet magene, hvor de hadde skrevet hver sin bokstav. De hadde også stilt seg opp i riktig rekkefølge, så man kunne lese budskapet «Norges lagånd» - pluss et utropstegn og en sol på mage nummer 13 og 14.

Camilla Herrem gjorde muntlig oppmerksom på hva det egentlig sto, siden det var noe vanskelig å lese alle magene i det trange rommet.

- Dere tåler ikke motgang Og overfor Dagbladet bekrefter kantspilleren at hun hadde minst en finger med i dette spillet.

- Ja, må jo det vet du! Jeg tror det var viktig at vi ga en liten en til dere i pressen, for dere kritiserer jo lagmoralen vår. Dere tåler jo ikke motgang, og da blir dere veldig negative, sier Herrem.

Spillerne holder seg i stor grad unna sosiale og tradisjonelle medier underveis i mesterskap, og dermed blir pressen via daglige pressetreff og etter kamp-intervjuer budbringeren av negative tilbakemeldinger og skuffelse hjemmefra.

Ikke dårlig lagmoral I tillegg har flere av mediene eksperter og kommentatorer som har påpekt svakheter i det norske spillet hittil i OL.

Blant annet sa tidligere landslagsspiller og TV 2-eksper Randi Gustad i går at hun synes den gode lagmoralen tidvis så ut til å være borte.

- Vi tenkte at vi skal stå sammen, og at vår lagmoral eller lagånd ikke er dårlig i det hele tatt. Derfor tenkte vi dette var en fin ting til dere, sier Herrem.

Og det er godt mulig det var fortjent at norsk presse fikk se noen bare mager etter kampen, men svaret jentene ga på banen i andre omgang mot Brasil er tross alt langt viktigere.

SETT PÅ MAGEN? Camilla Herrem med en G på sixpacken. Foto: BJØRN LANGSEM
SETT PÅ MAGEN? Camilla Herrem med en G på sixpacken. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media