Fotball-EM for kvinner

Norge hånes etter pinlig tap

Det raknet for Norge mot hjemmefavoritt England i EM.

OMSTRIDT: Ellen White og Maria Thorisdottir i straffesituasjonen. Foto: NTB
OMSTRIDT: Ellen White og Maria Thorisdottir i straffesituasjonen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • England – Norge 8–0

BRIGHTON/OSLO (Dagbladet) Norge tapte 8-0 mot England mandag. Det norske laget slaktes etter tapet.

Også svenskene har fått med seg den norske ydmykelsen.

- Det er noe av det verste jeg har sett både offensivt og defensivt, sier SVTs ekspertkommentator Markus Johanesson ifølge Aftonbladet.

- Av alt som har med det norske landslaget, fotball, håndball, bandy, innebandy, all paraidrett. Jeg har aldri sett et norsk landslags bli så herja med. Det er det verste jeg har sett. Dette er skrekkfilm. Det er 45 minutters skrekkfilm, sier NRK-ekspert Aleksander Schau i pausestudio.

- Sjokkert over dårlig det norske laget forsvarer seg, spesielt med tanke på hvor høyt laget er respektert, skriver Independents fotballkommentator Miguel Delaney.

Raser mot straffeavgjørelse

Det første målet kom på straffe, etter en omdiskutert situasjon.

Englands sterke spiss Ellen White hev seg ned i en duell med Maria Thorisdottir, og dommeren pekte på straffemerket. Til tross for at reprisene viste at White gikk veldig enkelt ned, gikk ikke VAR inn og ba dommeren se på situasjonen på nytt.

VILT: Landslagsspiller Celin Bizet Ildhusøy reflekterer over hvordan det er å spille fotball-EM for Norge. Video: NRK Vis mer

- Fryktelig billig. Det er feil og merkelig at den får stå, mener NRK-kommentator Carl-Erik Torp.

- Billig straffe, skriver TV 2-ekspert Morten Langli på Twitter.

- Det straffesparket til England var sommertilbud fra dommeren. Skuespill sist sett av John Cleese i Fawlty Towers, skriver fotballekspert Lars Tjærnås.

Straffesparket satte Georgia Stanway sikkert i mål.

- Paralyserte

Kort tid etter ble vondt til verre. Lauren Hemp la på til 2–0 da England spilte seg inn til målstreken, før White selv satte inn 3–0.

Minutter seinere var det Bethany Mead som scoret 4–0. Mens samme kvinne driblet seg helt upresset inn på 10 meter og banket ballen i mål bak Guro Pettersen.

Men fiaskoen bare fortsatte – etter 40 minutter skled White inn et godt innlegg i nettet. 6-0, og ydmykelsen er tett på komplett.

- De ser helt paralyserte ut de norske spillerne, sukker Torp på NRK.

- Det virker som Norge er helt ute. Dette er direkte pinlig, fortviler kommentator Andreas Stabrun Smith.

- Dette er er brutalt. Etter en bra start, Norge i oppløsning etter den billige straffen imot, skriver Langli på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer