Norge håper svenskene tryner

Nordmenn unner ikke Sverige VM-suksess. Bare Tyskland er mer mislikt av norske fotballfans.

En undersøkelse ACNielsen har gjort for

Dagsavisen viser at mange nordmenn skuler på søta brors VM-lag.

Når England og Sverige braker sammen 2. juni vil de fleste holde med engelskmennene. Tallene viser at David Beckham og co. er favorittlaget i VM til hele 36 prosent av de spurte i undersøkelsen.

Tyskland topper lista over landslag nordmenn håper gjør det dårlig. Hele 30 prosent krysser fingrene for at tyskerne mislykkes i Japan/Korea.

Nordmenns forhold til det svenske landslaget er nesten like ille. 21 prosent av de spurte synes ikke det er nok å ikke holde med Sverige: De blir glade hvis Sverige gjør det dårlig.

- Skadefryd er jo den eneste sanne glede sier man, så det er vel ikke så rart med litt misunnelse, sier den svenske fotballpresidenten Lars-Åke Lagrell til avisa.

Det er kanskje en trøst for svenskene at så mange som 24 prosent sier de holder med Sverige i VM. Men det er langt opp til England – som foretrekkes av 36 prosent av fotballgale nordmenn.

Ray Tårnkvist i Supporterunionen for Britisk fotball er ikke overrasket.

- Vi nordmenn identifiserer oss mest med England, fordi det spiller mange norske profiler der. Solskjær, Riise og Iversen gir de engelske stjernen drahjelp, sier Tårnqvist.

Noen holder med både Sverige og England, som tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen.

- Sverige og England, i den rekkefølgen. Jeg er ingen svenskehater, selv om jeg var misunnelig på Sverige da jeg var barn, fordi de alltid var best i mine favorittidretter bordtennis, ishockey og fotball.

Norge er ikke med i VM, og halvparten av de spurte i undersøkelsen gir blanke. De mener VM er en begivenhet selv om Semb og co. ikke er med. 30 prosent vil se så mange kamper de kan under sluttspillet. Fem land vi håper gjør det bra: England (36 prosent), Sverige (24), Danmark (22), Brasil (17). Fem land vi håper det gjør det dårlig: Tyskland (30 prosent), Sverige (21), Italia (12), England (10), Argentina (8).

  • Kilde: ACNielsen/Dagsavisen
HATET I NORGE: Disse gutta er Sveriges VM-håp, men nordmenn håper ikke på svensk VM-suksess. Foto: SCANPIX/AP