Norge har en hemmelig plan for sluttsekundene

Semifinale mot Danmark i ettermiddag.

HØR HER! Gro Hammerseng og Tonje Larsen forteller at Norge har innøvde trekk de kan ta i bruk i sluttsekundene, om det blir nødvendig. Foto: BJØRN LANGSEM
HØR HER! Gro Hammerseng og Tonje Larsen forteller at Norge har innøvde trekk de kan ta i bruk i sluttsekundene, om det blir nødvendig. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

Direkte 17.00: Følg Danmark - Norge i vårt håndballstudio

HERNING (Dagbladet): Til nå har Norge grisebanket all motstand, bortsett fra Sverige - som var mye bedre enn Norge og vant fortjent.

Storseirene til tross, det blir trolig langt tøffere og jevnere i helgas kamper.

Alt ligger til rette for en thriller mot Danmark i ettermiddag, foran et julebordfeststemt og høylytt publikum.

Små marginer Hvis det blir helt jevnt i mektige Jyske Bank Boxen i Herning, kan det være små marginer som avgjør. Kanskje blir Norge nødt til å score i aller siste angrep, mens tida er i ferd med å renne ut.

Det har jentene i så fall trent på.

- Vi trente litt på det under Møbelringen Cup, blant annet ved å ta ut keeper og sette inn en ekstra utespiller. Vi har noen trekk, så vi vet hva vi skal gjøre, sier Tonje Larsen til Dagbladet.

Når Thorir Hergeirsson eventuelt klasker timeout-kortet i sekreteriatsbordet rett før slutt i en jevn semifinale, handler det bare om en siste gjennomgang av det de skal gjøre.

Kaptein Gro Hammerseng forteller at de har et par varianter som de ennå ikke har dratt fram.

To systemer - Vi har trent litt på det, men har ikke hatt så mye fokus på det under EM, siden vi ikka har hatt så mye håndballtrening sammen. Vi har i hvert fall to systemer som vi kaller «siste angrep», sier hun til Dagbladet.

- Ting dere ikke har vist til nå?

- Ja, det er det faktisk. Det er godt å ha noe i ermet som vi kan dra fram hvis det blir nødvendig, svarer Gro, som selvfølgelig ikke vil avsløre hvordan trekkene er.

Kanskje la de en siste finpuss i går kveld, da jentene trente bak låste dører i semifinalehallen.

Larsen understreker derimot at det er viktig å ikke låse seg til en slik avtale.

- For du er nødt til å gjøre vurderinger der og da også, i kampens hete. Det er ikke sikkert motstanderne oppfører seg som vi forventer, så da må vi improvisere.

HAR PLANEN KLAR: Gro Hammerseng ankom Herning i går kveld. Med planen klar - og en finale i blikket. Foto: BJØRN LANGSEM
HAR PLANEN KLAR: Gro Hammerseng ankom Herning i går kveld. Med planen klar - og en finale i blikket. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer