- Norge har forbedret seg mest

Danskene frykter de norske EM-gutta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) I kveld starter oppkjøringen til håndballguttas EM på hjemmebane. Hvis de norske gutta innfrir målsettingen om å levere tidenes mesterskap - blir det en fest.

Norge åpner mot Danmark i Drammenshallen - og danskene er også motstander i kveld, i oppkjøringsturneringen i nabolandet.

Ulrik Wilbek er full av lovord om det norske laget.

- Norge er det laget som har forbedret seg mest i internasjonal håndball, sier den danske landslagssjefen til Ekstra Bladet.

Inn med rutine

Og han vet hva han snakker om, for de to lagene kjenner hverandre som to brødre. Vi har møtt danskene 111 ganger - og hele åtte ganger i løpet av de to siste åra.

For et snaut år siden knuste Danmark de norske VM-drømmene da de vant med to mål i Ostseehalle i Kiel. Det var en høydramatisk kamp foran en stappfull hall, og de rødhvite trakk til slutt det lengste strået. De fosset videre i mesterskapet og tok bronse.

Wilbek mener imidlertid Norge er betydelig styrket nå, og i oktober fikk Kjetil Strand & Co. revansje. Siddisen banket inn 13 mål og Norge vant med tre mot danskene i Tunisia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer