- Norge har gått i den finske fella

- Jeg blir forskrekket, rett og slett, når norske langrennsløpere nå må gå ut og forsvare seg som om de skulle ha gjort noe galt, sier toppidrettssjef Bjørge Stensbøl til Dagbladet.

Toppidrettssjefen mener finnene driver et bevisst spill som går ut på å fjerne den negative oppmerksomheten fra seg selv ved å legge skylda på andre nasjoner. Og Stensbøl er mildest talt opprørt over at finnene synes å ha valgt en vellykket strategi:

- Folk bare henger seg på finnenes argumenter. Jeg vil på det sterkeste anmode debattantene om edruelighet i forhold til å gå i den fella finnene legger ut. Folk må besinne seg, tordner Bjørge Stensbøl.

Stensbøl mener dopingdebatten i Norge har fjernet seg fra det virkelige fokus.

Fullstendig galt

- Det finnene har gjort, må vi ta et nådeløst oppgjør med. Nå står finsk langrenn tilbake totalt strippet for troverdighet. Derfor blir det fullstendig galt at finnene får sette agenda for debatten, og fullstendig galt at norske utøvere nå må gå ut og forsvare seg, sier toppidrettssjefen.

Stensbøl har spesielt tungt for å svelge at sentrale aktører i norsk idrett sluker det finske agnet rått.

Langlis snuoperasjon

Etter dopingskandalen i Lahti har et skadeskutt finsk landslag blåst nytt liv i debatten om høydehus. De siste dagene har flere personer i det norske langrennslandslaget, deriblant fagsjef Terje Langli, snudd i sin oppfatning av høydehus.

- Hvis en bred internasjonal debatt skulle tilsi at vi burde slutte med høydehus, ville vi selvfølgelig gjøre det. Men jeg blir rett og slett overrasket når Terje Langli plutselig går imot høydehus uten at vi er informert. For oss framstår dette som en ny og hittil ukjent holdning i Skiforbundet, sier Stensbøl.

- Håpløst av Skaset

Bjørge Stensbøl lar seg også provosere av idrettsprofessor Hans B. Skaset, som mener norsk langrenn har et forklaringsproblem etter flere år med gode resultater.

- Norske utøvere, som for eksempel Bente Skari, trener best i verden. Derfor er det helt håpløst at Skaset velger å mistenkeliggjøre henne. Like håpløst er det å argumentere for at nasjoner er nødt til å dope seg for å klare å følge nordmennene, sier Bjørge Stensbøl. Ifølge toppidrettssjefen har ikke de norske utøverne noen verdens ting å skamme seg over.

<B>FEIL RETNING:</B> Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl mener at debatten i kjølvannet i av dopingskandalen i Finland har gått i helt feil retning.