Norge har gull-sjanser i EM

HERTOGENBOSCH (Dagbladet): Norge- Danmark 28- 19. - Jeg bare satt på benken og nøt kampen, sier trener Marit Breivik etter utklassingen av Danmark i går. Kampen viste at Norge endelig er gode for gull.

AV VACLAV PLETANEK


STO SOM EN MUR: Heidi Tjugum reddet 20 av 39 skudd.


JUBEL: Tonje Sagstuen jubler etter nok en norsk scoring.

I mange uker har de norske jentene snakket om at de får det til først når de har det moro på banen. Det var ikke lett å skjønne etter den besværlige starten i dette EM.

I går var gledesutbruddene der, de norske jentene var mer lekne enn danskene.

- Det var bare å stå på. Jeg var aldri redd å drite meg ut, sier Mia Hundvin, jenta som utstråler et drepende pågangsmot og som med sitt offensive kjør overrumplet hele danskenes høyreside i forsvar.


JUBEL: Tonje Sagstuen jubler etter nok en norsk scoring.

Trines steg

Det var mange norske helter på banen i går, men den som nok gjennomførte den største bragden var veteranen Trine Haltvik. Det var ikke mange som visste at Trine entret banen forkjølet og tegn på bihull-betennelse.
Men da hun kom inn i stedet for Janne Tuven som høyre bakspiller, var danskene i virkeligheten sjanseløse. Det gnistret av tacklingene og spille-gledensto i taket hos det norske laget.

Trines stegskudd førte Norge i ledelsen 9-8, så scoret samme jenta 10-8 og resten blir en norsk håndballhistorie.

Nærmest perfekt

For første gang slo Norge Danmark i mesterskap siden VM på hjemmebane i 1993. I de siste mesterskapene ble de norske jentene utklasset. I går var det tid til hevn.

- Denne kampen skulle vi vinne, selv om jeg er aldri så mye forkjølet. Jeg har hatt problemer med bihulene de siste par dagene, men det kan ikke stoppe meg, sier Trine.

Ikke forkjølelse og heller ikke OL-, verdensmester og europamester Danmark kunne stoppe Trine og resten av Marits tropp.

Det laget som var på banen i går er mer enn godt nok til å ta Norges første gull i håndball.

- Dette var nærmest perfekt, mente Kjersti Grini som satt på tribunen og fjernstyrte sin stedfortreder som kaptein i denne kampen, Tonje Larsen.

- Fortsett å skyte, Tonje, ropte Kjersti da Tonje bommet på sitt tredje skudd.

- Jeg hørte Kjersti ropte og det var godt å høre oppmuntringen, forteller Tonje.