Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-VM i Frankrike:

- Norge har hatt problemer med antatt dårligere lag før

NRK-ekspert Håvard Tvedten advarer mot Brasil, men tror Norge vinner i ettermiddag.

EKSPERT: NRK-ekspert Håvard Tvedten i aksjon mot Brasil i VM for åtte år siden. I dag møter Norge Brasil igjen. Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX .
EKSPERT: NRK-ekspert Håvard Tvedten i aksjon mot Brasil i VM for åtte år siden. I dag møter Norge Brasil igjen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer

(Dagbladet): I dag møter Norge Brasil til nest siste kamp i gruppespillet. Seier fører til at det norske laget tar et stort steg mot å sikre andreplassen i pulja. Frankrike leder gruppa, mens

Håvard Tvedten, tidligere landslagsspiller og nå ekspert for NRK, mener det er et lag Norge skal slå ganske lett hvis de holder samme nivået som mot Frankrike. Likevel advarer han mot de brasilianske gutta.

- Norge har hatt problemer med antatt dårligere lag før, så denne kampen er litt obs, obs. Brasil er et er et lag som blir veldig preget når de får selvtillitt. Du kan absolutt si at de har mange humørspillere. Og så har de gode sidebacker som skyter bra, sier Tvedten, før han legger til:

- De er litt uortodokse. Uortodokse i form av at spillerne har litt ustrukturerte bevegelser. Brasil har kommet skikkelig som håndballnasjon de siste årene, og presterte bra i OL på hjemmebane i fjor inntil de var uheldige og møtte Frankrike i kvartfinalen.

Stigning

Tvedten er på plass i Nantes for NRK, og har latt seg imponere av de norske guttas innsats så langt i mesterskapet.

- Norge har hatt en stigning fra den første kampen mot Polen og frem til søndagens kamp mot Frankrike. Spesielt Frankrike-kampen var sterk. Jeg er imponert over den stigningen de har vist, sier Tvedten.

KLARE FOR KAMP: Kristian Bjørnsen og Bjarte Myrhol på mandagens trening i Frankrike. I dagmøter de Brasil i Nantes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KLARE FOR KAMP: Kristian Bjørnsen og Bjarte Myrhol på mandagens trening i Frankrike. I dagmøter de Brasil i Nantes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Norge blir etter alt å dømme nummer to i gruppa. Tvedten føler seg sikker på at de deretter tar seg videre fra åttedelsfinalen, men er usikker på veien videre etter det.

- De møter mest sannsynlig Danmark i kvartfinalen. Det kan bli tøft. Jeg tror Norge kan slå alle lag, men mye skal klaffe for at det skal gå hele veien, mener Tvedten.

Tvedten la opp i fjor, men savner ikke håndballen.

- Nei, jeg gjør egentlig ikke det. Jeg får masse utfordringer i denne jobben og elsker den. Jeg har nesten ikke tatt i en ball etter at jeg sluttet i mai. Og så har jeg plutselig helgefri nå. Det har jeg aldri hatt før, sier han og ler.

  • Norge-Brasil har avkast klokka 14, og kampen vises på TV 2 fra klokka 13.30.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling