Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge har ikke råd til å spille hjemmekamper

I OL-oppkjøringen.

OL-OPPKJØRING: De norske landslagsgutta skal bare spille borte i oppkjøringen til de første olympiske lekene hockeylandslaget er med i siden 1994. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
OL-OPPKJØRING: De norske landslagsgutta skal bare spille borte i oppkjøringen til de første olympiske lekene hockeylandslaget er med i siden 1994. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

|||Norges ishockeylandslag for menn skal ikke spille noen kamper på hjemmebane denne sesongen.

- Det er selvsagt ingen ønsket situasjon. Vi skulle gjerne hatt hjemmelandskamper, men dette har både en praktisk og en økonomisk bakgrunn, sier generalsekretær Jon Haukeland i Norges Ishockeyforbund til Aftenposten.

Blant annet vil landslaget være opptatt med OL under det ene landslagsoppholdet i februar. I tillegg har det tradisjonelle Euro Hockey Challenge-tilbudet brutt sammen denne sesongen.

- Dessuten hadde vi besøk av noen land forrige sesong, som vi nå må gjengjelde, sier Haukeland.

Landskamper på hjemmebane er også dyre å arrangere og trekker få tilskuere.

- Vi trekker ikke nok folk til turneringer som ikke betyr noe. Det var bra på B-VM og OL-kvalifisering, men vanlige landskamper blir for dyre for forbundet. Rent sportslig er det faktisk mer verdifullt å spille borte, i og med at alle kamper som betyr noe, nå spilles ute, sier landslagstrener Roy Johansen til Aftenposten.

I OL-oppkjøringen skal Norge spille i en turnering i Hviterussland i november og en dobbeltlandskamp mot Frankrike i desember. Ishockeygutta er i OL for første gang siden Lillehammer-lekene i 1994.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling