OL-OPPKJØRING: De norske landslagsgutta skal bare spille borte i oppkjøringen til de første olympiske lekene hockeylandslaget er med i siden 1994. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
OL-OPPKJØRING: De norske landslagsgutta skal bare spille borte i oppkjøringen til de første olympiske lekene hockeylandslaget er med i siden 1994. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Norge har ikke råd til å spille hjemmekamper

I OL-oppkjøringen.

|||Norges ishockeylandslag for menn skal ikke spille noen kamper på hjemmebane denne sesongen.

- Det er selvsagt ingen ønsket situasjon. Vi skulle gjerne hatt hjemmelandskamper, men dette har både en praktisk og en økonomisk bakgrunn, sier generalsekretær Jon Haukeland i Norges Ishockeyforbund til Aftenposten.

Blant annet vil landslaget være opptatt med OL under det ene landslagsoppholdet i februar. I tillegg har det tradisjonelle Euro Hockey Challenge-tilbudet brutt sammen denne sesongen.

- Dessuten hadde vi besøk av noen land forrige sesong, som vi nå må gjengjelde, sier Haukeland.

Landskamper på hjemmebane er også dyre å arrangere og trekker få tilskuere.

- Vi trekker ikke nok folk til turneringer som ikke betyr noe. Det var bra på B-VM og OL-kvalifisering, men vanlige landskamper blir for dyre for forbundet. Rent sportslig er det faktisk mer verdifullt å spille borte, i og med at alle kamper som betyr noe, nå spilles ute, sier landslagstrener Roy Johansen til Aftenposten.

I OL-oppkjøringen skal Norge spille i en turnering i Hviterussland i november og en dobbeltlandskamp mot Frankrike i desember. Ishockeygutta er i OL for første gang siden Lillehammer-lekene i 1994.

(NTB)