Ski-VM 2017:

Norge har ingen ting å skamme seg over: -Helt frikjent til VM

Glem utenlandsk tøv og norsk tåkelegging. Denne rapporten fra granskingskommisjonen forandrer alt.

RENVASKET: Rapporten fra granskingskommisjonen frikjenner norsk langrenn fullstendig for etisk fusk med astmamedisineringen. Det er avgjørende på vei til Lahti-start torsdag.  FOTO:  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RENVASKET: Rapporten fra granskingskommisjonen frikjenner norsk langrenn fullstendig for etisk fusk med astmamedisineringen. Det er avgjørende på vei til Lahti-start torsdag.  FOTO:  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LASSE ANRELL heter en svensk sportskommentator som du vanligvis hverken trenger å lese en eller to ganger, om det ikke var for at han sist høst plutselig snakket på vegne av nesten halve den svenske befolkningen:

- Steng ute alle norske løpere i to år, skrev Anrell i Nye Värmlands-tidningen som kommentar til den da pågående debatten om medisineringen i norsk langrenn, og gjorde sitt for at 41 prosent av svenskene i en meningsmåling noen uker seinere svarte ja på spørsmålet «Tror du at norske Norge driver bevisst og systematisk dop i langrenn?».

Da hadde Therese Johaug i mellomtida blitt tatt for bruk av sin leppesalve med et meningsløst lite anabolt innhold, men Anrell og den svenske opinionen var forlengst skyhøye på forakt mot den norske bruken av astmamedisin.

Ifølge Anrell var det den medisinen som hadde gjort Petter Northug til en bedre spurter enn Marcus Hellner, bygget Marit Bjørgen opp til en maskin i løypa og sørget for at Martin Johnsrud Sundby gikk fra alle.

AT Sundby har vært kronisk astmatiker fra han var barn, forsvant i dette svenske regnestykket. For der fikk Anrell summen av alle de norske OL -og VM-medaljene de siste tiårene til å gå opp hver gang han så Therese Johaug klyve bakker med en frekvens som Johann Mühlegg:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer