Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge har lyst på Fotball-EM i 2016

Sammen med Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Planene om en svensk-norsk søknad om å få arrangere Fotball-EM i 2016 er blitt hakket mer konkrete.

Den svenske fotballpresidenten Lars-Åke Lagrell sier til Aftonbladet i dag at Sverige skal søke, og at det mest sannsynlig blir sammen med Norge.

- Norge er interessert, sier Lagrell.

Det bekrefter også Karen Espelund, generalsekretær i NFF, overfor Dagbladet.no.

- Vi har veldig lyst til å være med på dette, det er en fantastisk mulighet. Men hvis vi søker skal vi gjøre det ordentlig og ha tro på søknaden. Vi må ha politisk støtte og økonomisk backing, sier Espelund.

Fire arenaer i Norge

Et delt EM betyr fire kamparenaer på norsk jord og fire på svensk. Per i dag har ikke Norge de fire stadionene som tilfredsstiller Uefas krav om publikumskapasitet på 30 000 mennesker.

Og bare Lerkendal er planlagt bygd opp til tilskuerkravet.

GRESK SEIER I 2004: Her holder det greske landslaget pokalen som også vil bli utdelt dersom Norge og Sverige får EM sammen i 2016. Foto: Scanpix/Reuters
GRESK SEIER I 2004: Her holder det greske landslaget pokalen som også vil bli utdelt dersom Norge og Sverige får EM sammen i 2016. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Det som er avgjørende er hva vi klarer på stadionkapasiteten. Vi har sett på Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo. Hvis én av byene ikke klarer det, så er alternativet mer enn ett stadion i Oslo, sier Espelund.

Framover vil Norges Fotballforbund snakke med klubbene i de forskjellige byene, med tanke på hva som blir bygd framover.

I bakhodet har NFF planene fra Uefa om å utvide EM-sluttspillet fra 16 til 32 deltakerland. Det kan betyr krav om enda flere stadioner.

Finale i Göteborg

Det enestes som er klart er at en eventuell finale går på Nya Ullevi i Göteborg.

- Det sier seg selv, det blir det største stadionet, sier Espelund.

Fristen for å søke EM i 2016 går ut i 2008 og en beslutning om arrangøren tas i 2010. NFF vil gi Sverige et endelig svar i løpet av vinteren.

- Hvis ikke vi klarer det, skal svenskene få beskjed slik at de kan gå i kompaniskap med et annet land, sier Espelund.

image: Norge har lyst på Fotball-EM i 2016

Norge søkte EM-sluttspillet i 2008, sammen med Sverige og Danmark. Mesterskapet gikk til Sveits og Østerrike.

• Din kommentar: Ønsker du Fotball-EM til Norge?

SKAL I MØTE MED NORSKE KLUBBER: NFFs Karen Espelund er spent på planene for nye stadioner i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.
Hele Norges coronakart