Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge har seks lag i utlandet

65 nordmenn - seks hele fotballlag - tjener til livets opphold som fotballproffer i 16 europeiske land. 30 av dem spiller i England. Lloyd Lislevand (28) er av de mer ukjente proffene - i Anagensies på Kypros.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere Start-gutten har flere sesonger i gresk fotball. De to siste åra har han spilt på den trivelige ferieøya i Middelhavet.

Solskjær-lønn kan han bare drømme om, men Lloyd klager ikke.

- Jeg har det fint, og tjener nok. Og det gjør ikke noe at det er sommertemperatur hele året, sier Lislevand til Dagbladet.

Nettolønn

- Hvor mye penger er det i fotballen på Kypros?

- Jeg vil ikke fortelle nøyaktig hva jeg tjener. Men det er under en million i året - netto, riktignok. I tillegg har jeg gratis hus og bil. Og prisene er lave, så jeg sparer penger hver måned.

En tilfeldighet gjorde at Lislevand havnet på Kypros. Han spilte for tre greske klubber, OFI Kreta, Charaviakos og Kardidsa. En tidligere lagkamerat fra OFI var trener i Apep, og fikk nordmannen over.

I fjor sommer gikk turen videre til Anagensies, hvor han veksler mellom spill på midtbanen og som libero.

Godt nivå

- Nivået hos de beste er overraskende bra. Fire- fem klubber holder europeisk middelklasse. Anagensies er antakelig et dårlig tippeligalag eller i toppen av norsk 1. divisjon, skulle jeg tro. Vi kjemper for å overleve i den kypriotiske toppserien.

Etter flere år i utlandet har han ingen planer om å komme tilbake Norge og hjembygda Vigeland.

- Jeg flytter til Hellas når karrieren er over. Kona mi er derfra, og sjøl er jeg blitt temmelig gresk av meg, sier Lloyd Lislevand.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!