VANSKELIG Å STOPPE: Sverige skytterdronning Linnea Torstenson er kvinnen Norge må stanse i kveld. Sverige er helt avhengig av å slå Norge for å ha håp om en semifinaleplass. Foto: Marko Drobnjakovic / AP / NTB Scanpix
VANSKELIG Å STOPPE: Sverige skytterdronning Linnea Torstenson er kvinnen Norge må stanse i kveld. Sverige er helt avhengig av å slå Norge for å ha håp om en semifinaleplass. Foto: Marko Drobnjakovic / AP / NTB ScanpixVis mer

- Norge har skapet fullt av pokaler, og er landet alle jager

Svenskene er klare for fight i kveld.

• Følg Norge - Sverige i vårt livestudio klokka 18.10!

BEOGRAD (Dagbladet): Svenskene deppet etter 23-23 mot Serbia i går kveld - selv om de hentet opp en serbisk femmålsledelse. En misbrukt mulighet i sluttsekundene betyr at svenskene går inn i kveldens nabofight med bare tre poeng - og ligger svært utsatt med tanke på å nå en semifinalebillett.

Med maksimale seks poeng trenger Norge en seier mot enten Sverige i kveld, eller mot Danmark torsdag for å være sikret semifinaleplass for 24. gang på de siste 28 mesterskapene Norge har spilt.

For Sverige er det bare én ting som gjelder:

Vinn eller forsvinn.

Sveriges svar på Sulland - Vi må vinne de to siste kampene. Så enkelt er det, sier svenskenes skytterdronning Linnea Torstenson til Dagbladet.

Hun scoret på åtte av ti skudd mot Serbia i går, og er kvinnen Norge først og fremst må stanse i den imponerende, men altfor store Kombank Arena her i Beograd kveld.

For å understreke hva slags kaliber vi snakker om:

På fire kamper har hun bare scoret to mål færre (22) enn vår egen skytterdronning Linn Jørum Sulland (24) så langt i EM.

Møttes i EM-finalen 2010 De sju siste norsk-svenske møtene har endt med én uavgjort, og seks seirer - deriblant EM-finalen fra danske Herning i 2010, da Norge vant 25-20.

I firenasjonersturneringen Bergen like før EM slo Norge Sverige med to mål (30-28).

Mens Norge har fem strake EM-gull, to strake OL-gull og er regjerende verdensmester, så har være naboer fint lite å slå i bordet med av medaljer i kvinnehåndball. Misunnelsen er til å ta og føle på:

- Norge har skapet fullt av pokaler, og er landet alle jager, sier Linnea Torstenson til Dagbladet.

- Katrine er best i verden - Hva er nøkkelen for å slå Norge?

- At vi får i gang angrepsspillet vårt. Vi scoret 23 mål mot Serbia, men hadde en lengre svak periode i andre omgang. Norge kommer til å være enda bedre i forsvar og har verdens beste keeper tilbake i mål. Katrine Lunde har vært helt fantastisk i dette mesterskapet, sier Torstenson.

- Og Norge har nok fokus på å stoppe deg?

- Lagene kjenner jo hverandre såpass godt at jeg neppe får skyte like fritt som mot Serbia, nei. Vi ha må bra uttelling på de mulighetene vi får, om vi skal ha noen sjanse. Vi vet at vi MÅ vinne for å ha en mulighet til å nå semifinalen. Det presset må vi vri til noe positivt, sier hun til Dagbladet.

- Det blir krig Den svenske playmakeren Isabelle Gulldén lover en tett fight.

- Vi har ikke gitt opp, og selv om vi ikke hadde hatt sjanse på semifinale, så ville vi uansett gitt maks. Man vil alltid, uansett, vinne kampene, sier Gulldén til Dagbladet.

Med norsk ellevemålsseier mot Frankrike i går, mener hun det bare er en oppskrift som gjelder for Sverige i kveld:
 
- Det kommer til å bli en fight. Vi må være på 100 prosent og krige Norge ut av stilen. Vi må treffe med våre avslutninger, og nekte Norge enkle kontringsmål.

Hun så litt av starten på Norges kamp mot Frankrike i går kveld.

- Da ledet Frankrike når jeg gikk. Når Norge da likevel vinner med elleve, så er det ingen tvil om at de må ha spilt fantastisk.

- Verste motstander Sveriges landslagssjef, Torbjörn Klingvall, som tidligere har trent Gjerpen i Norge, legger ikke skjul på at de vil få det tøft i kveld.

- Norge er sannsynligvis det verste laget vi kunne møtt nå. De er det beste laget i verden for øyeblikket, så dette kommer til å bli virkelig interessant, sier han til ehf-euro.com.

LOVER FIGHT: Isabelle Gulldén styrer mye av det svenske spillet. Når hun er god, så er laget også godt. Hun lover en real fight mot Norge i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LOVER FIGHT: Isabelle Gulldén styrer mye av det svenske spillet. Når hun er god, så er laget også godt. Hun lover en real fight mot Norge i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer