Norge har størst sjanser i hele Europa til å oppleve ny playoff

Nederland følger nærmest.

PLAYOFF: Espen Johnsen gjorde én kjempekamp og én tabbekamp da Norge spilte playoff i 2003. Nå er det over 80 prosent sjanse for at Norge må spille nye playoff-kamper i år.
Foto: Erik Johansen / SCANPIX
PLAYOFF: Espen Johnsen gjorde én kjempekamp og én tabbekamp da Norge spilte playoff i 2003. Nå er det over 80 prosent sjanse for at Norge må spille nye playoff-kamper i år. Foto: Erik Johansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg Norge - Kroatia i Fotballstudio fra 18.00!

(Dagbladet): Med seier over Kroatia i kveld, vil Norge ha muligheten til å kvalifisere seg direkte til EM. Et fullsatt Ullevaal er ventet til oppgjøret mot laget som Norge tapte 1-5 for i mars.

I lys av stortapet i mars er det bare de største optimistene som tror at Norge vil kvalifisere seg direkte til EM.

Selv om Norge - før de tre siste kampene - bare er to poeng bak Kroatia og Italia som innehar 1. og 2. plassen som gir EM-billett, er sjansen klart størst for at Norge må gjennom playoff.

Ifølge fotballstatistiker Birger Myhrs utregninger, som er beregnet ut ifra en simulasjonsmodell, er sjansen kun 3,2 prosent for at Norge kaprer 1. plassen. 2. plassen, som også gir EM-billett, er det ifølge 13,0 prosent sjanse for.

Å bli beste treer, virker helt urealistisk. Simulasjonsmodellen mener det kun er 1,0 prosent sjanse for at Norge blir beste treer.

Men at Norge blir blant de øvrige treerne og dermed må ut i playoff, virker svært sannsynlig. Myhr skriver til Dagbladet at det er 81,8 prosent sjanse for at det skjer. Det er høyest prosentsats i hele Europa. Nederland og Slovenia følger nærmest med drøye 70 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.