Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge har tidenes tempolag

- Gir spillet en ny dimensjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRHUS (Dagbladet): De norske jentene startet svakt forsvarsmessig i går kveld, men løp etter hvert tyskerne i senk og banket dem med ni mål.

Larvik-trener Karl Erik Bøhn er ikke i tvil. Aldri før har et norsk landslag hatt så mye tempo i troppen.

- Det finnes ikke maken i norsk håndball, sier Bøhn til Dagbladet.no.

Lynkjappe

I går ble det klart at Gro Hammerseng og Katja Nyberg ikke blir med til EM. Dette åpner for Tine R. Kristiansen, og Else-Marthe Sørlie Lybekks landslags-nei gjør at Heidi Løke nå er høyaktuell for mesterskapet.

- Dette er to jenter som lager ti mål før du får tenkt deg om. De er så utrolig kvikke i oppstarten og er som lyn på banen, sier LHK-treneren.

Han har også kjappe spillere som Kari Mette Johansen og Linn-Kristin Riegelhuth på landslaget, et lag som nå er blitt ytterligere tempostyrket.

Nå er det ikke sånn at Hammerseng og Nyberg var trege spillere. Tvert imot. Begge har kvikke bein og raskttenkende hoder.

image: Norge har tidenes tempolag

- Gro er en fantastisk ankomstspiller og det er ingen som har et driv som henne der, sier Bøhn.

- En ny dimensjon

Landslagssjef Marit Breivik gleder seg også stort over mulighetene hun nå har. Tidligere har vi sett Norge løpe motstanderne i senk - og det blir ikke mindre av det i framtida.

- Heidi har litt andre kvaliteter enn de to andre linjespillerne våre. Hun er veldig rask framover, og gir spillet vårt en ny dimensjon. Tine har et ekstremt rykk, også i etablert angrep. Vi har veldig bra med tempo i dette laget. Dette er veldig spennende, sier Breivik til Dagbladet.no.

I går kveld spilte Løke bare et snaut kvarter, men lillesøsteren til herrelandslagets Frank Løke viste seg virkelig fram. Hun løp og slåss tre baller inn i de tyske nettmaskene.

- Det er så lenge siden forrige landskamp at dette nesten føltes som en debut. Det var virkelig morsomt, sier hun til Dagbladet.no.

Forsvarsspillet må sitte

Riegelhuth spilte en strålende andreomgang, hvor hun puttet seks ganger. Hun gleder seg over å ha fått enda mer tempo inn i laget.

TEMPOSTERKE: Linn Kristin Riegelhuth synes Norge både har typene og er flinke til å utnytte tempoet som bor i laget. Foto: Henning Bagger / SCANPIX
TEMPOSTERKE: Linn Kristin Riegelhuth synes Norge både har typene og er flinke til å utnytte tempoet som bor i laget. Foto: Henning Bagger / SCANPIX Vis mer

- Vi har både typene, og så synes jeg vi er flinke til å utnytte tempoet vårt. For at vi skal klare dette må forsvars- og keeperspillet sitte og der er vi jo tradisjonelt sett gode, sier Linka til Dagbladet.no.

I går sleit Norge forsvarsmessig det første kvarteret, før Tonje Larsen & Co. stengte dørene - og da ble motorveien åpnet for kontringer.

Breivik har ennå ikke bestemt seg for om hun tar med to eller tre linjespillere til EM. Bøhn er derimot krystallklar på at Løke må med, og han mener også Breivik ikke kan komme utenom Kristiansen.

- De må være med hvis vi skal stille med det beste laget, sier han.

image: Norge har tidenes tempolag

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!