LITE Å JUBLE FOR: Det norske damelandslaget havnet i en tøff EM-gruppe med blant annet regjerende mester Tyskland.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LITE Å JUBLE FOR: Det norske damelandslaget havnet i en tøff EM-gruppe med blant annet regjerende mester Tyskland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Norge havnet i tøff EM-gruppe

- Dette er ingen umulighet.

Norge møter Tyskland, Nederland og Island i gruppe B i neste års EM-sluttspill for kvinner i Sverige. Kampene spilles Växjö og Kalmar.

Norge havnet i en tøff gruppe hvor Tyskland er regjerende mester og laget har vunnet EM hele sju ganger. Nederland og Island er lag Norge helt klart er på høyde med.

Nederland og Island er også motstandere i gruppe B hvor kampene spilles Växjö og Kalmar. Norge skal spille alle sine innledende kamper i Kalmar og åpner mot Island torsdag 11. juli. Tre dager senere er det Nederland som er motstander, mens Tyskland ventes onsdag 17. juli. Norge havnet helt klart i en tøff gruppe hvor Tyskland har vunnet EM hele sju ganger. Nederland og Island er lag Norge helt klart er på høyde med. - Å havne i gruppe sammen med Tyskland var helt greit. Veien videre synes litt enklere derfra, slo Heidi Støre fast overfor NTB. Støre er leder for Toppfotballen kvinner, og Norges representant under EM-trekningen. Fotballforbundet har ennå ikke ansatt noen ny landslagstrener etter avtroppende Eli Landsem, men NFF håper å ha en ny trener klar for jul. - Dette blir helt klart tøft og vi må brette opp ermene og stå på i samtlige kamper. Island ga oss god motstand i kvalifiseringen, mens Nederland er et lag på vei opp, men vi skal bite godt ifra oss. Dette er ingen umulighet, slo Støre fast. Norge og Island møtes i EM-kvalifiseringen hvor Island vant 3-1 hjemme, mens Norge vant 2-1 i returkampen. Norge vant gruppen foran Island. I forrige EM i Finland i 2009 endte Nederland på bronseplassen sammen med Norge. Norge har vunnet to EM-gull i 1987 og 1993.

(NTB)