<strong>MATCHVINNER FOR NORGE:</strong>  Håvard Nordtveit spiller med tannbeskytter. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MATCHVINNER FOR NORGE: Håvard Nordtveit spiller med tannbeskytter. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Norge-helten Nordtveit om sitt dilemma: - Håper det løser seg etter jul

I dialog med treneren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BAKU (Dagbladet): Et Norge i dytten, er et Norge som kan gå til EM i Frankrike. I går kveld sørget Håvard Nordtveit for tre nye poeng da Aserbajdsjan ble slått 1-0 i Baku.

Den 24 år gamle målscoreren har hatt en bemerkelsesverdig karriere som defensiv midtbanespiller i Borussia Mönchengladbach. Dette til tross for at han egentlig vil spille midtstopper.

Til Dagbladet forteller Nordtveit at han er i dialog med Lucien Favre, den sveitsiske bossen på Borussia-Park.

- Jeg håper at jeg til syvende og sist blir stopper i Gladbach etter juletider, sier han.

Omskolert Dilemmaet er som følger: Da Per-Mathias Høgmo kom inn som landslagstrener, valgte han å omskolere Nordtveit fra midtbane til midtstopper.

Dermed bekler han to forskjellige roller på klubblag og landslag. Skal du perfeksjonere deg i en rolle, sier det seg selv at dette ikke er gunstig. Dét ser også Nordtveit - og ikke minst Høgmo - som bruker mye tid på å optimalisere prestasjonene til enkeltspillere og lag.

- Jeg har spilt midtbane i Gladbach, og det har ikke vært noe problem. Men jeg tenker på marginer. Kanskje kan jeg bli enda bedre. Selvfølgelig kan jeg bli enda bedre, påpeker Nordtveit.

- Som midtstopper i Gladbach vil jeg spille mot Europas beste spisser hver helg. Å matche seg mot dem, er bra.

Ser potensialet Dette vil også komme landslaget til gode. Nordtveit er en stolt mann med flagget på brystet. Han elsker å bryne seg på store og små Europa-scener.

Han ser potensialet i gruppa. Og han vil ta sin del av ansvaret, ved å perfeksjonere midtstopperrollen.

- Det var godt å vise Norges befolkning at det bor noe mer i meg enn det jeg har prestert i tidligere landskamper. Vi er en ung gjeng. Det blir veldig kjekt å bli med denne gruppa videre.

Han fortsetter:

- Vi har en filosofi bak alt. Og den skal vi jobbe videre med.

- Trygge sammen Brede Hangeland var lenge et kraftsenter i midtforsvaret. Nå forsøker Høgmo å skape to liknende typer i Nordtveit og Vegard Forren.

- Vi finner hverandre mer og mer, erklærer Forren overfor Dagbladet.

Han fortsetter:

- Jeg føler meg veldig trygg sammen med ham, og vi passer godt sammen. Jo flere kamper og treninger vi får sammen, jo bedre blir det. Vi ønsker å bli et stopperpar som kan hjelpe Norge til EM.

Har han ingenting å sette fingeren på? Jo ...

- Skjegget hans! Det kan diskuteres. Vi er kanskje blitt enige om at det bør tas, sier en lattermild Forren.

PS: Nordtveit spiller med tannbeskyttelse fordi han fikk slått ut en tann i 2009. Synderen: Albuen til Bernt Hulsker.

<strong>KAMPENS ØYEBLIKK:</strong>  Håvard Nordtveit header inn 1-0 til Norge etter 25 minutter. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KAMPENS ØYEBLIKK: Håvard Nordtveit header inn 1-0 til Norge etter 25 minutter. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer