Fotball-VM for kvinner 2019

Norge-helten var postbud og holdt på å legge opp

Lisa-Marie Karlseng Utland scoret sitt første mesterskapsmål mot Nigeria. Veien til toppen har vært lang og kronglete for nordlendingen.

JUBLET: Isabell Herlovsen og Caroline Graham Hansen skal til å omfavne Lisa-Marie Karlseng Utland etter sistnevntes scoring mot Nigeria. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix
JUBLET: Isabell Herlovsen og Caroline Graham Hansen skal til å omfavne Lisa-Marie Karlseng Utland etter sistnevntes scoring mot Nigeria. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

REIMS (Dagbladet): - Dette var helt fantastisk. En drømmestart. Vi er fornøyde, sier Lisa-Marie Karlseng Utland til Dagbladet i intervjusonen etter kampen mot Nigeria.

Utland timet løpet sitt perfekt da Guro Reiten dro seg fri i mellomrom etter 34 minutter. Deretter banket hun ballen i mål - hennes første mesterskapsmål for Norge og landslagsmål nummer 15.

- Følelsen når man scorer mål som spiss er selvfølgelg veldig god. Så er jeg også glad for at Guro var kjempegod i dag. At vi er flere som scoret er også godt å ha med seg, sier Utland fra Mo i Rana.

- Hva går gjennom hodet når du scorer mål i et verdensmesterskap i fotball?

- Jeg var bare superglad. Det var en lettelse. Helt fantastisk.

- Ada Hegerberg har hatt spissrollen tidligere, nå er det du som har den. Har du følt et press på at du skal erstatte henne?

- Absolutt ikke. Jeg bare spiller fotball med jenter jeg digger å spille med. Jeg liker å spille sammen med «Issa» (Isabell Herlovsen) på topp - og kan ikke ha det bedre. Det føles veldig bra sånn som det er nå.

Lang vei til toppen

Men veien til toppen har vært lang for Utland. Som 26-åring er hun fast på topp for det norske landslaget, men det ville nok de færreste trodd på for noen år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer