Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge herjer i Hoppuka, men Evensen kritiserte likevel juryen: - Hårreisende!

Fem nordmenn blant de ti beste etter 1. omgang.

NEST BEST: 
Daniel-Andre Tande ligger på 2. plass før finaleomgangen i Oberstorf.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NEST BEST: Daniel-Andre Tande ligger på 2. plass før finaleomgangen i Oberstorf. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

OSLO/OBERSTDORF (Dagbladet): I sju vonde eller gode år - avhengig av hvor man er fra - har hoppere fra Østerrike vunnet Hoppuka.

Det skjedde i en periode hvor Østerrike dominerte hoppsporten. Men det siste året har maktforholdet endret seg, og Norge har denne sesongen vært den sterkeste hoppnasjonen i verden. Det har østerrikeren Alexander Stöckl fått mye av æren for.

De nye, norske unggutta har prestert over all forventing i fraværet av profiler som Rune Velta og de ferske hoppensjonistene Anders Bardal og Andres Jacobsen.

I 1. omgangen i årets første hoppukerenn fortsatte de norske unggutta å imponere stort.

Peter Prevc leder foran Daniel André Tande og Stefan Kraft etter det første av åtte tellende hopp i den tysk-østerriske hoppuka. Rent kollektivt har Norge vært aller sterkest med hele fem nordmann blant de beste.

Tande (nr. 2), Andreas Fannemel (4) Kenneth Gangnes (7), Johann Andre Forfang (9) og Joachim Hauer (10) er alle med i pallkampen før finaleomgangen.

Tidenes mestvinnende skihopper i verdenscupen, Gregor Schlierezauer, endte på 31. plass og får ikke hoppe finaleomgangen. Dermed er han allerede ute av kampen om å vinne Hoppuka sammenlagt.

Norsk drømmestart Norge fikk en god start på Hoppuka da Daniel André Tande slo til med 133 meter, 142,8 poeng og en foreløpig ledelse foran folkehavet i Oberstdorf.

Joachim Hauer fulgte opp med 133,1 poeng og plasserte seg også høyt oppe på resultatlista. Anders Fannemel hoppet også meget godt under krevende forhold og tok en foreløpig 2. plass kun poenget bak Tande.

På det tidspunktet var det tredobbelt norsk.

- Hårreisende at Forfang får så dårlige forhold Kenneth Gangnes knuste Gregor Schlierezauer med over 22 poeng og plasserte seg helt oppe i toppen sammen med de øvrige nordmennene.

Johann André Forfang var den nordmannen mange hadde størst forventinger til, men skuffet noe under konkurransens kanskje dårligste forhold. 136 poeng gir en foreløpig 9. plass.

- Det er hårreisende at Forfang får hoppe under så dårlige forhold. Det ødelegger mye. Med de forholdene der synes jeg han gjør et godt hopp, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

Hjemmehåpet Severin Freund plasserte seg mellom de norske hoppessene og er på 5. plass før finaleomgangen i Oberstorf. Peter Prevc hoppet sist og best. Verdenscuplederen fra Slovenia hoppet ned til foreløpig ledelse med 147 poeng.

Andreas Stjernen ligger på 25. plass etter 1. omgang. Halvor Egner Granerud kom ikke til finaleomgangen.

Dagbladet følger finaleomgangen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media