Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge herjet: Vant 13-0

Norge hadde full kontroll på Færøyene og scoret tosifret antall scoringer. Nå er Isabell Herlovsen kvinnen med flest mål på landslaget.

13-0: Norge hadde full kontroll på Færøyene og scoret tosifret antall scoringer i EM-kvalifiseringen. Vis mer
  • Færøyene - Norge 0-13 (0-4)

Før kveldens kamp i EM-kvalifiseringen var det mye snakk om Isabell Herlovsen som kunne ta en scoringsrekord. Dersom hun scoret to eller flere mål, ville hun minst tangert scoringsrekorden på det norske landslaget.

Det klarte hun med bravur, og scoret tre mål. Dermed er hun mestscorende i landslagshistorien med sine 67 mål. Det var Marianne Pettersen som hadde rekorden før Herlovsen.

- Vi hadde et lite delmål i kampen med å hjelpe Isabell å bli mestcorende spiller i historien. Det er fantastisk. Hun er en fantastisk fotballspiller, sier landslagssjef Martin Sjögren til NRK etter kampen.

Det var en meget fornøyd rekordkvinne som stilte opp til intervju etter kampen.

- Det har vært en mål for meg å slå rekorden. Akurat nå er det ubeskrivelig. Men jeg må jobbe på videre, så skal jeg gjøre det vanskelig å slå rekorden for de som kommer etter meg, sier Herlovsen etter kampen.

Herjet med Færøyene

Men det var minst like oppsiktsvekkende resultat. For Norge ga seg ikke mot Færøyene før det sto 13-0 på resultattavla. Dette var den klart største seieren under Martin Sjögren.

Dagens seier er den tredje største seieren i landslagets historie.

Norge startet kampen i 100, og allerede etter åtte minutter startet målfesten med scoring av Lisa-Maria Utland. Og etter den scoringen gikk det bare én vei for de norske kvinnene.

Barcelona-stjerne Caroline Graham Hansen hadde også en meget imponerende kamp, der også hun scoret hat trick. Dessuten hadde hun også fire målgivende i løpet av kampen også.

Leder pulja

Norge ledet 4-0 til pause, og det var i andre omgang at målshowet virkelig var i gang.

De endte altså opp med å bøtte inn mål, og satte inn tosifret antall scoringer allerede etter en drøy time spilt.

Men det var et lag fra Færøyene som hadde lite å stille opp med mot de norske jentene, og dermed ble resultatet slik.

Norge topper nå gruppa si med ni poeng og 25 scoringer i målforskjell.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling