Norge holdt lenge følge med Finland

Norges ishockeyherrer fikk det som ventet tøft, men var ikke helt sjanseløse i 1-3-tapet borte mot Finland torsdag.

SCORET: Michael Haga gjorde Norges mål i 1-3-tapet for Finland torsdag. Foto: NTB Scanpix
SCORET: Michael Haga gjorde Norges mål i 1-3-tapet for Finland torsdag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Først med under to minutter igjen trygget de finske vertene seieren med sin tredje scoring for dagen. Den kom da Norge satset tungt uten målvakt i jakten på 2-2 og forlengning.

Finland gjorde tidlig det som trengtes for å vinne torsdagens oppgjør på hjemmeis. Arttu Ruotsalainen ga vertene ledelsen etter 6.57 minutter, mens Sakari Manninen doblet den 67 sekunder senere.

Da så det ut til å kunne ende stygt for Norge. Sist lørdag ble det 1-5-tap i møtet med verdensmester Sverige, men i stedet jobbet Petter Thoresens lag seg inn i kampen igjen. Det sørget Michael Haga for da han i et norsk overtallsspill gjorde 1-2-scoringen på glitrende vis.

I midtperioden kom Norge seg helskinnet gjennom to perioder i undertall. Henrik Haukeland storspilte i det norske målet og frustrerte finnene med flere gode redninger.

Tommy Kristiansen kom til en svær sjanse i siste periode, men han greide ikke å overliste Finlands sisteskanse.

Oppgjøret ble spilt i Rovaniemi nord i Finland, som trolig er verdens mest kjente nisseby. Selv om det er påsketider, var det derfor ikke helt feil at selveste julenissen slapp pucken ved kampstart.

Norge har virkelig fått testet VM-formen mot formidabel motstand den siste tiden. I forrige uke ble det tap i begge oppkjøringskampene mot Sverige. Fredag blir det et nytt møte med Finland, mens det 26. og 27. april er kamper mot Danmark.

VM i Slovakia starter for Norges del mot Russland 10. mai.

(NTB)