Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge holdt stortalentets skade hemmelig for alle. Det får klubben til å steile

- Jeg er rasende.

SKADET: Det norske laget har holdt hånd-skaden til stortalentet Sander Sagosen hemmelig. Det får Aalborg-direktøren, som til daglig er Sagosens arbeidsgiver, til å se rødt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKADET: Det norske laget har holdt hånd-skaden til stortalentet Sander Sagosen hemmelig. Det får Aalborg-direktøren, som til daglig er Sagosens arbeidsgiver, til å se rødt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

KRAKOW/OSLO (Dagbladet): 20 år gamle Sander Sagosen er en av spillerne som skal ha mye av æren for det norske håndballeventyret som har utspilt seg i Polen de siste to ukene.

Dessverre endte det uten medalje for det unge norske laget, men det sto ikke på innsatsen. Også det er unge Sagosen et godt eksempel på.

Søndag ble det kjent at han pådro seg et brudd i hånda allerede under kampen mot Frankrike. Ingen utenfor det norske laget visste om skaden, noe som gjør klubbens direktør fly forbanna.

Bebreider ikke Sander Sagosen spiller nemlig til daglig i danske Aalborg, og til danske TV2 forteller nå Jan Larsen at han er rødglødende av raseri på grunn av måten Norge har håndtert skaden på.

- Jeg har snakket med Sander. Han har et brudd i hånda, og det er selvfølgelig ergerlig, men jeg er rasende på Norges håndballforbund. Det er vanvittig at de ikke har informert klubben, sier han.

Norge møtte Frankrike til den siste kampen i mellomspillet onsdag. Etter det var Sagosen delaktig i tapene mot Tyskland og Kroatia henholdsvis fredag og søndag.

BRUDD: Søndag ble det kjent at Sagosen pådro seg et brudd i hånda allerede under kampen mot Frankrike. Ingen utenfor det norske laget visste om skaden, noe som gjør Aalborgs direktør fly forbanna. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BRUDD: Søndag ble det kjent at Sagosen pådro seg et brudd i hånda allerede under kampen mot Frankrike. Ingen utenfor det norske laget visste om skaden, noe som gjør Aalborgs direktør fly forbanna. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg bebreider overhodet ikke Sander, for han ville selvsagt gjøre alt for å spille de to kampene. Man må jo nærmest ha åpent brudd for å ikke gjøre det. Det hadde vi sikkert også gått med på. Men det er ikke spilleren som skal informere om slikt, det er ledelsen.

- Veldig spent Larsen sier videre at årsaken til sinnet ikke bare er prinsipiell. Det handler også om at laget hadde hatt muligheter til å hente inn en forsterkning for Sagosen. Det rekker de ikke nå da overgangsvinduet har stengt.

- Jeg er veldig spent på å få en forklaring fra de norske lederne. Vi skal spille mange kamper, og jeg kan ikke utelukke at vi hadde gjort noe. Det skjedde allerede mot Frankrike, og da hadde vi i alle fall hatt muligheten, men det har vi ikke nå, sier han.

Dagbladet snakket med Sagosen etter bronsefinalen mot Kroatia søndag ettermiddag. Han forklarte da at det skjedde i andreomgang mot Frankrike, og at han hadde blitt sjekket av legene i etterkant. Bildene viste at det ikke var farlig å spille selv om det gjorde vondt.

Sjekket med ortopeder - Hva gjør du nå for å bli frisk?

- Et brudd leger seg ikke av at du spiller håndball, så nå må jeg ta det med ro. Jeg har fått beskjed om at det vil ta tre til fire uker. Jeg skal ta et nytt bilde i morgen tidlig, så får vi se etter det.

- Hvordan var vurderingen rundt om du skulle spille eller ikke?
- Vi sjekket med tre-fire ortopeder i Norge, de sa alle det ikke var farlig å spille. Da var det aldri noen tvil. Det er bare smerte. Det biter jeg i meg. Det er ikke altfor godt å spille med det, men adrenalinet lindrer smerten litt. Alle andre hadde også gjort det. Det er sånn håndball er. Det gjør vondt.

Aalborg spiller sin neste seriekamp 10. februar borte mot HC Midtjylland. Deretter venter kamper mot Nordsjælland, GOG og Skive. Alle med en ukes mellomrom. Alle vil mest sannsynlig gå uten Sagosens deltakelse.

MÅ HVILE: - Et brudd leger seg ikke av at du spiller håndball, så nå må jeg ta det med ro. Jeg har fått beskjed om at det vil ta tre til fire uker. Jeg skal ta et nytt bilde i morgen tidlig, så får vi se etter det, sier Sagosen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MÅ HVILE: - Et brudd leger seg ikke av at du spiller håndball, så nå må jeg ta det med ro. Jeg har fått beskjed om at det vil ta tre til fire uker. Jeg skal ta et nytt bilde i morgen tidlig, så får vi se etter det, sier Sagosen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer