Norge hylles av amerikanerne

«Nordmenn sier selv at de er født med ski på beina. Det kan forklare hvorfor resten av verden har problemer med å ta dem igjen,» skriver det prestisjetunge amerikanske Time Magazine. I siste nummer hyller de nordmennenes innsats under OL.

«Uten stort oppstuss eller fanfarer har det tynt befolkede landet vunnet flere OL-medaljer gjennom tidene, enn noe annet land, inkludert alpinlandene Østerrike, Sveits og de store teamene fra USA og Tyskland. Norge, med en befolkning på 4,5 millioner innbyggere, dro stille av gårde med mer enn 20 OL medaljer, halvparten av dem i gull», skriver Time Magazine.

Over to sider i siste nummer ramser magasinet opp den norske OL-innsatsen.

Imponerer

«Mens amerikanske fans feiret kunstløpstjerne Sarah Hughes og kortbaneløper Apolo Anton Ohno, var det Norge som leverte OL-mannen 2002: skiskytter Ole Einar Bjørndalen», skriver Time Magazine.

I helvete

Time har intervjuet skiskytterkollega Frode Andresen, som beskriver sporten som «to disipliner som møtes i helvete, på grunn av at den ene er ekstremt mentalt krevende, mens den andre er ekstremt fysisk krevende». Også Kjetil André Aamodts to OLgull blir lagt merke til av amerikanerne.

- Hvis du snakker om alpint og medaljer, må man si at han er den beste idrettsutøveren i verden. Det er kun noen få utøvere i historien som har holdt seg på toppen så lenge som han, sier den amerikanske slalåmspesialisten Bode Miller til Time Magazine.

«Suksessen til utøverne deres under OL i Salt Lake City vil trolig føre til at sportsgale nordmenn blir enda mer entusiastiske. Under skiskytterøvelsene i OL satt 34 prosent av den norske befolkningen foran TV'n.» - Jeg er takknemlig for å komme fra en nasjon som så sterkt støtter vinteridrett, sier Kjetil Aamodt til Time.

Magasinet avslutter med påstanden om at nordmenn vil holde fram med å feire sine rekordknusende resultater, oppnådd av Norges «natural born skiers».

OL-KONGE: Skiskytter Ole Einar Bjørndalen omtales som den store OL-mannen i Salt Lake City.