Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Harry Kane mot Erling Braut Haaland i Euro 2020?

Norge i EM betyr England på Wembley

Det nye EM-formatet gjør at NFF allerede vet hvor Norge skal spille om vi kvalifiserer oss til Euro 2020. England på Wembley er rosinen i pølsa.

ENGLAND OG KANE: Norge møter Harry Kane og England på Wembley om vi kommer ut på topp i Nations League playoff i mars. Den kampen blir ikke trukket. Den kampen er allerede bestemt som en av seks gruppespillkamper i Euro 2020 gruppe D. Foto: Paul Terry/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
ENGLAND OG KANE: Norge møter Harry Kane og England på Wembley om vi kommer ut på topp i Nations League playoff i mars. Den kampen blir ikke trukket. Den kampen er allerede bestemt som en av seks gruppespillkamper i Euro 2020 gruppe D. Foto: Paul Terry/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer

MALTA (Dagbladet): Det nye EM-formatet med kamper i 12 europeiske byer – Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucuresti, Budapest, København, Dublin, Glasgow, München, Roma, St. Petersburg og London – legger enormt mange føringer på trekningen som finner sted i Romanias hovedstad lørdag 30. november.

Den viktigste er at alle vertsnasjoner med kvalifiserte lag i sluttspillet får minst to kamper i sitt eget land.

Det betyr eksempelvis at Åge Hareide og Danmark, om de kvalifiserer seg, skal spille to kamper i Parken.

Den andre, og som har stor betydning for Norge om vi kvalifiserer oss gjennom Nations League, er at to og to byer av avstandsmessige årsaker er linket sammen gjennom gruppespillet.

BYER SOM DELER gruppespillkamper er som følger:

  • Roma / Baku
  • København / St. Petersburg
  • Amsterdam / Bucuresti
  • Dublin / Bilbao
  • München / Budapest
  • Glasgow / London

FREDAG TIL UKA, nærmere bestemt 22. november klokka 12.00, trekkes arenaene for de fire finalekampene i Nations Leagues play off. Da blir vi litt klokere. Da får Norge vite om det blir hjemmekamp eller bortekamp, forutsatt at vi slår Serbia på Ullevaal 26. mars.

En eventuell finalemotstander, slik det ser ut akkurat nå, blir vinneren av Skottland-Bulgaria/Romania/Israel.

Skottlands semifinalemotstander blir bestemt gjennom sluttabellene i EM-kvalifiseringen, alternativt ved trekning når gruppespillet er ferdig tirsdag kveld.

GÅR SKOTTLAND TIL Euro 2020, hvilket betyr at de vinner Nations League nivå tre, er skottene garantert to EM-kamper på Hampden Park i Glasgow. Taper de semifinalen eller finalen vil laget som kaprer EM-billetten fra seedingsnivå tre ta Skottlands plass i de to kampene på Hampden Park.

STØDIG: Programleder Henrik Ljosland Waale og sportsjournalist Christian M. Hugsted diskuterer Erling Braut Haalands tilskudd til landslaget. Video: Rødt Kort Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Dermed kan vi allerede nå slå fast at Norge, om det er vi som vinner den billetten, altså om drømmen går i oppfyllelse i mars, skal spille to av tre gruppespillkamper i Glasgow.

Den tredje, fordi Glasgow og London er linket sammen i gruppa som allerede har fått bokstaven D, spilles på Wembley.

ENGLAND SKAL SPILLE alle sine tre gruppespillkamper hjemme i London. Derfor er det ett hundre prosent sikkert at Norge skal til Wembley om Lars Lagerbäck og gutta leverer varene hjemme mot Serbia, og hjemme eller borte mot vinneren av Skottland-Bulgaria/Romania/Israel.

UEFA trenger ikke trekke en gang.

Det er allerede bestemt.

Kampdatoene på Wembley er 14., 19. og 23. juni.

På Hampden Park er datoene 15., 19. og 23. juni.

ENGLAND PÅ WEMBLEY er den største EM-kampen Norge kan få om vi klarer å gjøre sluttspill-comeback 20 år etter Nederland og Belgia 2000. Det blir ikke større. Spilles den i tillegg på St. Hansaften – vel, resten kan du sikkert tenke seg selv.

Da vil det i så fall være på dagen 22 år etter bragden i Marseille (2-1 over Brasil).

Kampen som tok oss til åttendedelsfinalen i VM 1998.

Det største resultatet i norsk fotballs historie.

KAMPEN HER PÅ Malta er ikke veldig spennende for norsk fotball. Den vinner vi. Garantert. Norge har aldri tapt for Malta. Vi har heller aldri avgitt poeng her nede på øya langt sør i Middelhavet. Men fredag klokka 12.00 knyttes det en viss spenning til, Norge hjemme og borte er jo to lag.

Vi har som alle vet ikke tapt på Ullevaal under Lars Lagerbäck.

Skal Norge til Wembley må den statistikken forbedres med en eller to kamper til.

FORNØYD: Ole Selnæs ble kronet til banens gigant av Dagbladet etter kampen mot Færøyene. Reporter: Kristoffer Løkås. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media