Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge i full klinsj med den danske VM-arrangøren: - Norge har takket nei

Delegasjon på vei for å løse konflikten.

INGEN PRESSEMØTE: Det norske laget ønsket å holde pressemøte på sitt eget spillerhotell, men har fått nei av VM-arrangøren i Danmark. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INGEN PRESSEMØTE: Det norske laget ønsket å holde pressemøte på sitt eget spillerhotell, men har fått nei av VM-arrangøren i Danmark. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I natt tikket følgende melding inn til norske pressefolk som dekker det pågående håndball-VM i Danmark:

- Den lokale arrangøren nekter det norske laget å ha pressemøte på spillerhotellet torsdag, var beskjeden fra lagets mediesjef, Halvor Lea.

Da de lokale arrangørene i Herning avlyste den planlagte mediedagen i dag i hallen med de fire semifinalistene, var tilbudet til pressen en pressekonferanse med trenerne, deriblant Norges trener, Thorir Hergeirsson.

Får ikke være på hotellet Det falt ikke i god smak hos det norske laget, som da ønsket å arrangere sitt eget pressemøte - på sitt eget spillerhotell.

Men det tillot ikke de lokale arrangørene i den danske byen.

- Vi har utfordret avgjørelsen to ganger, og fått avslag. Beslutningen er derfor endelig fra vår side, skrev Lea, tydelig misfornøyd, om at de forsøkte flere ganger å få arrangert et pressemøte på det norske spillerhotellet.

- Norge takket nei Ifølge den lokale arrangøren i Herning er det nordmennene som er vanskelige.

Reglene for pressemøtene i byen Herning skiller seg fra de andre arrangørbyene, forteller kommunikasjonssjefen i håndball-VM.

- Av hensyn til lagene har ikke pressen vært invitert på laghotellene i Herning under VM. Det bor seks lag på samme hotell, og konferansesenteret på hotellet ligger langt vekk fra inngangen, så vi kan ikke ha pressen på hotellet med hensyn til de andre lagene, forteller Bodil Kjærgaard, kommunikasjonssjef for håndball-VM til Dagbladet.

- Alle lag i Herning har fått nei til å holde pressemøte på hotellet, og pressemøtene har derfor blitt holdt i hallen - mens en del enkelt-intervjuer har blitt holdt utenfor hotellet. Det norske laget er derfor velkommen til å holde pressemøte i hallen, Jyske Bank Boxen, men det har de ikke ønsket. Norge har takket nei til å holde pressemøtet i hallen, sier Kjærgaard.

Tilbudet til Norge står ved lag Kjærgaard forteller at den originale mediedagen med spillerne i Herning ble avlyst og erstattet med en pressekonferanse med landslagstrenerne på grunn av at det er reisedag og på grunn av at flere lag har få pressefolk med seg.

IKKE FORNØYD: Den norske mediesjefen, Halvor Lea, var tydeligvis ikke fornøyd med beskjeden fra VM-arrangørene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
IKKE FORNØYD: Den norske mediesjefen, Halvor Lea, var tydeligvis ikke fornøyd med beskjeden fra VM-arrangørene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Kommunikasjonssjefen forteller til Dagbladet at det norske laget fortsatt står fritt til å holde pressemøte med spillerne i dag - så lenge det skjer i håndballhallen.

- Vi kommer ikke til å gjøre mer med saken, da det er opp til det norske laget om de vil holde pressemøte, sier Kjærgaard.

Delegasjon på vei Pressekontakt Halvor Lea skrev i nattas e-post at han ikke var tilgjengelig for henvendelser rundt temaet. Dagbladet kontaktet derfor kommunikasjonsansvarlig i Norges Håndballforbund, Kirsten Birkeland, som først ba om mer informasjon om hva den lokale arrangøren hadde sagt.

Da vi snakket med Birkeland igjen ti minutter seinere, sa hun dette:

- Vår delegasjon er på vei nedover, og de har vært i kontakt med arrangøren på politisk nivå, og vi håper det vil komme en løsning.

- Arrangøren mener at man ikke skal ha pressemøte på hotellet. For Norges del har det vært tradisjon. De vil ikke stille til pressetreff i hallen fordi de ikke har halltrening i dag. De har lagt opp et løp slik at de er best mulig rustet til kamp.
    

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media