Norge ikke lenger best - Tyskland med flest gull

Tyske Francesco Friedrich og hans firerbob tok gull.

Francesco Friedrich og hans firerbob tok Tysklands 14. gull. Det betyr at de leder på medaljestatistikken - foran Norge. Foto: NTB scanpix
Francesco Friedrich og hans firerbob tok Tysklands 14. gull. Det betyr at de leder på medaljestatistikken - foran Norge. Foto: NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Storfavoritten Francesco Friedrich tok i natt Tysklands 14. OL-gull i Pyeongchang.

Før konkurransen, var Norge og Tyskland likt på medaljestatistikken i antall gullmedaljer.

Nå er Norge slått på målstreken av en svært rask tysker.

Friedrich og hans firerbob kom i mål foran Sør-Korea og et annet tysk lag, som kom likt i mål og må dele sølvet. Det er femte gang i historien at en nasjon tar delt medalje i bob. Sist var i 1984, ifølge Eurosport.

Én sjanse igjen

Norge har imidlertid én sjanse igjen til å komme likt på medaljestatistikken med Tyskland igjen: Tremila for kvinner som starter klokka 07.15.

Ledet an av favoritten Marit Bjørgen og med sterke kort i Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga, har vi en god mulighet til gull på 30-kilometeren.

Likevel er Norge den nasjonen med klart flest medaljer. Til sammen har Norge 38 medaljer - Tyskland 29.

Norge satte ny olympisk rekord i antall medaljer i et vinter-OL med alpinlagets bronse i lagkonkurransen natt til lørdag. Det har vært et jevnt medaljedryss over norske utøvere mesterskapet gjennom og i en uke toppet Norge medaljeoversikten i OL.

Ess i ermet

Tyskland har også enda et ess i ermet om å ta enda en gullmedalje. En av OLs aller største sensasjoner er nemlig det tyske ishockeylandslaget som har tatt seg helt til finalen. Finalen starter klokka 07.

Motstander i finalen blir enda vanskeligere. De olympiske utøverne fra Russland er turneringsfavoritt, og med et sterkt lag fra KHL, den hjemlige ligaen, er de storfavoritter mot de tyske herrene.

Likevel, om tyskerne skulle vinne både bob og ishockey vil ikke et nytt norsk gull hjelpe. Med to gull kommer Tyskland opp i 15 gull, som vil være ny olympisk rekord, ett mer enn Canada tok på hjemmebane i Vancouver i 2010.