Norge innrømmer: - Glipp

Derfor ble Marius Lindvik (24) disket i Nyttårshopprennet. Trenerapparatet innrømmer bekymring rundt formen til OL-vinneren.

DISKET: Marius Lindvik. Foto: Geir Olsen / NTB
DISKET: Marius Lindvik. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Det slo ned som ei bombe da Marius Lindvik ble disket etter første omgang i Nyttårshopprennet.

Selv var han langt nede etterpå og ville ikke snakke med mediene i Garmisch-Partenkirchen. I den andre enden av skalaen var Halvor Egner Granerud - som vant.

Sports science og trener i støtteapparatet, Magnus Brevig, forklarer søndag kveld hva som skjedde med Lindvik:

- Marius hadde to centimeter for stor hoppdress over midjen og rett under. Det var en glipp av oss, innrømmer han overfor Dagbladet.

TO CENTIMETER: Hoppdressen til Marius Lindvik var to centimeter for stor rundt midjen. Foto: Geir Olsen / NTB
TO CENTIMETER: Hoppdressen til Marius Lindvik var to centimeter for stor rundt midjen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Dette er andre gang denne sesongen at en norsk hopper blir disket i verdenscupen. Granerud opplevde det samme i Finland i november. Årsaken den gang var forskjell på luftgjennomstrømning foran og bak på hoppdressen.

- Hvordan kunne disken til Lindvik skje?

- Det var en kombinasjon av at vi lå på grensa og forholdet til mat- og væskeinntak. Vi kontrollmålte kvelden før. Men det er naturlig med svingninger i kroppen. Hvis du skal ligge på grensa - og ta utgangspunkt i den beste dressen du kan ha - så kan dette skje.

GLIPP: Assistenttrener Magnus Brevig (t.v.) erkjenner norsk glipp. Til høyre, sportssjef Clas Brede Bråthen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Geir Olsen / NTB
GLIPP: Assistenttrener Magnus Brevig (t.v.) erkjenner norsk glipp. Til høyre, sportssjef Clas Brede Bråthen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Brevig fortsetter:

- Vi skulle sikkert vært mer på den trygge sida. Han skulle heller ha hoppet med en litt for liten dress enn en litt for stor dress. Da hadde vi sluppet disken. Det var en glipp av oss.

Brevig sier at sansene vil bli skjerpet ytterligere fram mot det tredje rennet i Hoppuka i Innsbruck.

- Det er synd at dette skjer. Men det største problemet er at Lindvik ikke er helt i form. Vi jobber med å få ham i form. Det er større hodebry enn at han ryker fra en 20. plass. Vi ser positive tendenser. Jeg tror han kommer i form innen en måned, påpeker Brevig.

NYTTÅRSAFTEN: Marius Lindvik feiret nyttårsaften med samboer Helene Braathen. Neste dag var han for liten for hoppdressen. Foto: Geir Olsen / NTB
NYTTÅRSAFTEN: Marius Lindvik feiret nyttårsaften med samboer Helene Braathen. Neste dag var han for liten for hoppdressen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Lindvik ligger på 14. plass i verdenscupen og er sjanseløs i Hoppuka med 33. plass.

Forrige sesong vant han OL-gull i stor bakke og VM-gull i skiflyging.

- Han var veldig skuffet, sier trener Alexander Stöckl om disken.

Det norske laget kjører til Innsbruck mandag. Granerud har på seg Hoppukas ledertrøya.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer