Norge jubler for Brink

De norske gutta skuffet stort på VM-femmila. Men de jubler for bronsen til Jörgen Brink - mannen som ødela Sveriges stafettgull.

VAL DI FIEMME (Dagbladet.no): Tirsdag sprakk Brink totalt på ankeretappen for Sverige. Thomas Alsgaard føyk lett forbi og tok gullet i spurten mot Tyskland.

I dag fikk den 29-årige svensken oppreising. Han og lagkamerat Anders Södergren gikk seg kraftig opp på slutten av femmila og tok bronse og sølv.

Tsjekkiske Martin Koukal la også inn et ekstra gir den siste mila og tok sensasjonelt gullet.

Men det var bronsevinneren som opptok Kristen Skjeldal, Frode Estil, Tore Ruud Hofstad og Håvard Bjerkelig mest.

De havnet alle mellom 20. og 30. plass, med Skjeldal som bestemann som 24. mann.

- Bronsen er han vel unt. Det er veldig kjekt. Vi ser hvordan det svinger. Det er det mest fascinerende med femmila, mye kan skje, sier Skjeldal til Dagbladet.no.

Moro for Sverige

Estil var kanskje Norges største håp før start. Han gikk 2. etappe da Norge tok stafettgullet på bekostning av Sverige og Brink.

- Det var ingen bombe for meg at Brink tok medalje. Det er veldig artig for han med tanke på det som skjedde. Moro for Sverige med to medaljer i dag.

Sprinteren Bjerkeli var fornøyd med å komme i mål i dag, og han satte også stor pris på Brinks comeback.

- Det var en skikkelig revansj for stafetten. Jeg har et godt forhold til svenskene. De er kjempekarer. Hvis ikke Norge vinner, kan gjerne svenskene få medaljene, sier han.

Unggutten Tore Ruud Hofstad fikk også stafettgull. I dag var han glad for at han ikke sprakk, og han sier det er gøy med Brink.

- Kjempeartig for Jörgen. Han viser at han er tilbake etter den vonde opplevelsen på stafetten. Moro.

Sjølv var Brink fattet og glad da han møtte pressekorpset i Cavalese en time etter bronsen. Han var mest opptatt av å prise sølvvinneren Södergren.

- Jeg må takke Anders. Han dro meg med helt opp, sier Brink og forteller at de to skiftet på å dra i bakkene og på flatene.

For dårlig av Norge

Brink bråstoppet i en bakke på stafetten. I dag fikk Sødergren gå først oppover.

- Dette er en stor dag for meg. Helt utrolig, sier Brink.

Like glade er ikke Norges landslagsledelse i dag. Trener Carl Henning Gran trodde alle de fire norske kunne være medaljekandidater da laget ble tatt ut.

- Dette er for dårlig, sier Gran som ikke vil si om han angrer på at han ikke hadde skiskytter Frode Andresen å dytte inn på femmilslaget.

- Det blir helt hypotetisk. Det er umulig å si hvordan det ville gått.

(Dagbladet.no)

HOPPENDE GLAD: Tore Ruud Hofstad syntes det var veldig gøy med Jørgen Brinks bronse i dag.