Norge kan bli verdensmester i fotball i høst

Basert på boksingens tittelkamper.

(Dagbladet.no) Ruslan Chagaev er tungvektsmester i boksing (WBA). Han har hatt beltet siden i april, og kommer til å ha det helt til han taper en kamp igjen.

Slik er det ikke i fotball. Italia kommer til å være verdensmester helt til et nytt lag eventuelt vinner VM i juli i 2010. Selv om Italia skulle finne på å tape gang etter gang mot lilleputtnasjoner i mellomtida.

Men hadde fotballsparkerne gjort som bokserne, ville verdensherredømmet hatt sete i Budapest. Akkurat nå.

Tittelkamp mot Tyrkia?

For ifølge UFWC, ja det er faktisk noen som har satt seg ned og regnet på dette, er det Ungarn som har den tittelen i øyeblikket.

Og snart kan den bli norsk, tro det eller ei.

Denne - ikke helt usannsynlige resultatrekka - vil føre til at Norge kan smykke seg med tittelen tittelholder i The Unnofficial Football World Championship:

• Tyrkia slår Ungarn på onsdag, og overtar tittelen.

PÅ VEI TIL EM: EM-drømmen til våre beste menn lever i beste velgående. Med seier mot Hellas på onsdag topper Norge kvalikgruppa. Og seinere i høst kan Norge bli verdensmestere også ... Foto: ARNT E. FOLVIK
PÅ VEI TIL EM: EM-drømmen til våre beste menn lever i beste velgående. Med seier mot Hellas på onsdag topper Norge kvalikgruppa. Og seinere i høst kan Norge bli verdensmestere også ... Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

• Tyrkia slår Moldova borte om en måned, og beholder tittelen.

• Tyrkia slår Hellas hjemme fire dager seinere.

• Norge slår Tyrkia på Ullevaal i midten av november - og overtar tittelen.

England første tittelholder

UFWC beskriver morsomhetene som «antageligvis den minst kjente, men mest spennende fotballkonkurransen på kloden». Det kan helt sikkert diskuteres, for det var jo ganske spennende å følge VM i Tyskland i fjor sommer også.

Det hele startet i 1872. Ikke nettsida altså, men da ble den første landskampen i fotball spilt. Skottland møtte England i Glasgow, og kampen endte 0-0. Dermed ble den andre landskampen gjeldende i UFWC-sammenheng - også den mellom England og Skottland, i mars året etter - og da vant England 4-2.

Dermed er England de første verdensmesterne, ifølge utregningene til UFWC. Og som i boksingen har man bare tittelen til man har tapt. Året etter tapte engelskmennene for Skottland, som overtok tittelbeltet.

UFWC har fulgt linja gjennom nesten 800 kamper og over 40 nasjoner har kunnet smykke seg med tittelen de siste 130 åra.

Norge kan bli verdensmester i fotball i høst

Ti norske tittelkamper

Men vi har dessverre aldri kunnet kalle oss verdensmestere - på herresida - her oppe i nord.

Våre beste menn har spilt ti såkalte tittelkamper, men har alltid tapt.

Sist gang Norge var i posisjon til å klatre til topps i den uhøytidelige kåringen var i august 2002, da Nederland gjestet Ullevaal. Det endte imidlertid med nederlandsk 1-0-seier, og dermed beholdt de oransje ledelsen.

Også fotballens øverste organ - FIFA - gleder seg over denne kåringen.

- Så lenge folk har det gøy med fotballen og den blir spilt i rett ånd og med respekt for alle involverte, er FIFA fornøyd. Vi ønsker alle UFWC-fans masse moro, heter det i en pressemelding fra FIFA.

Og selv om Åge Hareide kanskje ikke rangerer denne tittelen så høyt, er det trolig Norges beste sjanse til å kunne bli - i hvert fall late som vi er - verdensmestere.

Klarer i tillegg våre beste menn å forsvare tittelen seks ganger, er vi like høyt oppe på UFWC-rankingen som Zimbabwe ...

TITTELHOLDER: Ungarn slo Bosnia 1-0 i helga, og beholder dermed verdensmestertittelen til UFWC.