Norge kan få ekstra VM-plass

Mye tyder på at Sør-Korea vil trekke seg fra skøyte-VM i Hamar om tre uker. Det kan gi rom for at både Ådne Søndrål og Kjell Storelid får delta i mesterskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge er i utgangspunktet kvalifisert til to plasser i VM etter laber innsats i EM forrige helg. Bare Hamar-løperen Eskil Ervik har så langt fått klarsignal fra Norges Skøyteforbund til å gå allround-VM på hjemmebane.

Den andre plassen kriger Ådne Søndrål og Kjell Storelid om. Landslagssjef Geir Karlstad venter til 27. januar med å ta ut en av dem. Men hjelpen som løser Karlstads dilemma kan komme fra Sør-Korea, som har kvalifisert en løper til mesterskapet i Hamar. Landet vurderer nemlig å trekke seg.

Reserveplass

- VM i Hamar kolliderer med de asiatiske vinterlekene, som koreanerne vil prioritere fordi det går på deres hjemmebane. Sannsynligheten taler for at Sør-Korea ikke stiller i VM i Vikingskipet, sier Knut Ludahl, som er overdommer i Det internasjonale skøyteforbundet (ISU).

Hvis Sør-Korea velger å trekke seg, åpner det for at Europa får en løper ekstra. Norge står på reserveplass, og det gir rom for tre nordmenn i VM.

Ludahl var selv til stede som overdommer under Asia-mesterskapet i Nagano tidligere i sesongen. Da kvalifiserte Sør-Korea én løper til VM. Den plassen er det ifølge Ludahl tvilsomt om de vil bruke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer