Norge kan få ekstra VM-plass

Mye tyder på at Sør-Korea vil trekke seg fra skøyte-VM i Hamar om tre uker. Det kan gi rom for at både Ådne Søndrål og Kjell Storelid får delta i mesterskapet.

Norge er i utgangspunktet kvalifisert til to plasser i VM etter laber innsats i EM forrige helg. Bare Hamar-løperen Eskil Ervik har så langt fått klarsignal fra Norges Skøyteforbund til å gå allround-VM på hjemmebane.

Den andre plassen kriger Ådne Søndrål og Kjell Storelid om. Landslagssjef Geir Karlstad venter til 27. januar med å ta ut en av dem. Men hjelpen som løser Karlstads dilemma kan komme fra Sør-Korea, som har kvalifisert en løper til mesterskapet i Hamar. Landet vurderer nemlig å trekke seg.

Reserveplass

- VM i Hamar kolliderer med de asiatiske vinterlekene, som koreanerne vil prioritere fordi det går på deres hjemmebane. Sannsynligheten taler for at Sør-Korea ikke stiller i VM i Vikingskipet, sier Knut Ludahl, som er overdommer i Det internasjonale skøyteforbundet (ISU).

Hvis Sør-Korea velger å trekke seg, åpner det for at Europa får en løper ekstra. Norge står på reserveplass, og det gir rom for tre nordmenn i VM.

Ludahl var selv til stede som overdommer under Asia-mesterskapet i Nagano tidligere i sesongen. Da kvalifiserte Sør-Korea én løper til VM. Den plassen er det ifølge Ludahl tvilsomt om de vil bruke.

(NTB)