Norge kan få fotball-EM i 2016

Göteborg legger planer, Norge mulig medarrangør.

(Dagbladet.no): Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Karen Espelund, sier Norge vil være interesserte i å diskutere et arrangement av fotball-EM i 2016.

Utspillet kommer på bakgrunn av dagens artikler i Aftonbladet, hvor Göteborg kommune sier de er interesserte i å være hovedsete for et europamesterskap i 2016 og det svenske fotballforbundet er positive til forslaget.

- EM er uhyre atraktivt. VM er for stort, men EM kan det være mulig å arrangere, sier rådmann Jan Hallberg til Aftonbladet.

- Interesserte

Karen Espelund sier til Dagbladet.no at en ny EM-søknad er interessant. Norge søkte om 2008-mesterskapet sammen med de andre nordiske landene, men tapte da for Østerrike og Sveits.

- Det er ikke byer som søker, men fotballforbund. Vi har ikke tatt stilling til et eventuelt EM i 2016 og har snakket mest om mesterskap for kvinner og aldersbestemte landslag, sier Espelund.

- Men dersom mine kolleger i Sverige ønsker å arrangere et EM, vil vi helt klart ikke være avvisende og vi vil være interesserte i å snakke om dette.

Og svenskenes sjef, Lars-Åke Lagrell, er positiv.

SAMMEN? Kanskje får Kristofer Hæstad og Kim Källstrøm avslutte karrieren med et EM på hjemmebane i 2016. Foto: Scanpix
SAMMEN? Kanskje får Kristofer Hæstad og Kim Källstrøm avslutte karrieren med et EM på hjemmebane i 2016. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi har snakket om dette, men jeg har ikke tatt det opp i styret. Vi har ikke kommet så langt ennå, sier han til Aftonbladet.se.

Fire for mange

- Men det er ikke negativt for oss at nyheten om dette kommer ut nå. Det kan bidra positivt til utbygging av våre stadionanlegg.

Da de nordiske landene søkte om EM i 2008, fikk de signaler om at fire land var i meste laget og at det kan ha spilt inn når beslutningen om å velge Østerrike/Sveits ble tatt.

Derfor vil det nå, i alle fall fra svenskenes side, være snakk om at to land søker sammen.

- Det er viktig at Göteborg er vertsby, og vi kan for eksempel søke sammen med Malmö, Stockholm og København eller Oslo, sier rådmann Hallberg til det svenske nyhetsbyrået TT.

Store stadioner

Agrell vil ikke ta noe standpunkt om hvilket land som er mest aktuelt.

- Om vi bestemmer oss for å søke om arrangement, må vi snakke sammen om hvem vi skal søke sammen med. Vi må ha to, tre stadioner som tar 50 000 eller flere.

Espelund bekrefter at signalene fra Det europeiske fotballforbundet var at fire land er i meste laget.

- Det er lettere å forholde seg til to vertsland, og vi har gode erfaringer med et slikt samarbeid. Likevel vil jeg ikke utelukke at tre nasjoner kan arrangere EM sammen, sier Espelund til Dagbladet.no.

VIL SNAKKE: Karen Espelund vil snakke med sine svenske kolleger dersom de ønsker å søke fotball-EM i 2016.