Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Norge kan få omkamp

En dommertabbe kan gi Norge en ny sjanse til å slå Slovakia. - Feilen er så grov at den i de fleste tilfeller ville gitt omkamp, sier internasjonal dommerobservatør, Terje Anthonsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har lagt inn klage. Mest for å markere at det etter vårt syn ble begått en grov feil. Men vi tapte ikke kampen på grunn av dommertabben. Vi tapte på egen udyktighet i forsvar, sier landslagstrener, Gunnar Pettersen til Dagbladet.

Drama

Det oppsto dramatikk på sidelinja da det gjensto ti minutter av kampen mellom Slovakia og Norge. En utvist slovakisk spiller kom inn på banen et minutt for tidlig. Krangelen mellom illsinte dommere, trenere og sekretariat pågikk i ti minutter, før kampen kom i gang igjen.

- Hvis det Pettersen forteller over telefonen er riktig, så skulle Slovakia fått en dobbelt utvisning for dommertabben. Det vil si at de skulle ha spilt med to spillere mindre i ett minutt, og en spiller mindre i to minutt. I stedet ble det en spiller mindre i ett minutt.

Dette er en grov tabbe, sier leder for dommerkomiteen i Norge og internasjonal dommerobservatør, Terje Anthonsen til Dagbladet.

Etter to strake seirer og solid forsvarsspill i VM-kvalifiseringskampene mot Romania, kom den store nedturen i går. Norge fikk en dårlig start på kampen mot Slovakia, med fire brente straffekast etter bare femten minutters spill. Men det rufsete angrepsspillet tok seg opp utover i kampen. Det gjorde derimot ikke forsvarsspillet.

De norske målvaktene slapp inn flere mål enn vanlig, og forsvaret lakk som en sil.

Forsvarskollaps

- Vi fikk oss en på trynet. Det som før har vært vår styrke, nemlig keeper- og forsvarsspillet, var i dag elendig. 28 mål skulle egentlig vært godt nok til å vinne kampen, men vi slapp inn altfor mange mål, sier assistenttrener, Erik Andersen.

Med seier i går, ville Norge gått direkte til siste kvalifiseringsrunde om en plass i VM-sluttspillet i Portugal til neste år. Nå må derimot Norge slå Slovakia i returkampen på hjemmebane.

- Jeg tror gutta trengte en tankevekker. Vinner vi kampen på søndag, så trekker vi dommerklagen, sier Gunnar Pettersen.

Treneren får støtte fra Anthonsen.

- Det er ingen problem for Norge å trekke klagen. Mest sannsynlig vil ikke klagen være ferdigbehandlet før returkampen er ferdigspilt, sier han.

<B>MÅ VINNE: Stig Penne scoret to av Norges 28 mål i VM-kvalifiseringskampen mot Slovakia. Tapet på bortebane i går gjør at Norge må vinne returkampen på søndag for å gå videre til siste kvalifiseringsrunde om en plass i Håndball-VM til neste år.
- GROV DOMMERTABBE: Terje Anthonsen er internasjonal dommerobservatør.
Hele Norges coronakart