Norge kan få superligaen i friidrett neste år

Friidrettspresidenten bekrefter.

VELLYKKET: Lag-EM i 1. divisjon i friidrett i Bergen i helgen var ikke bare en sportslig suksess sett med norske øyne. Arrangementsmessig var det så vellykket at Norge har blitt forespeilet å arrangere neste års superliga-konkurranse.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
VELLYKKET: Lag-EM i 1. divisjon i friidrett i Bergen i helgen var ikke bare en sportslig suksess sett med norske øyne. Arrangementsmessig var det så vellykket at Norge har blitt forespeilet å arrangere neste års superliga-konkurranse. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer

|||Norge kan få superligaen i friidrett neste år. Det bekrefter friidrettspresident Svein Arne Hansen overfor NTB.

- Arrangementet i Bergen i helgen får veldig bra omtale. Det gikk da også helt etter planen, og det er ingen tvil om at Det europeiske friidrettsforbundet (EA) gjerne vil ha et nytt stort arrangement til Norge, sier Svein Arne Hansen. Han er selv visepresident i EA, så han vet hva han snakker om.

Allerede under avslutningen av lag-EM i 1. divisjon på Fana stadion i helgen, henvendte utsendingen fra det europeiske forbundet seg til stevnesjef Tore Hordnes med spørsmål om Bergen også kunne tenke seg å ta superligaen neste sommer.

- Jeg ble veldig overrasket da jeg hørte at spørsmålet om superligaen ble formulert og at EA faktisk ønsker oss. Jeg oppfatter det slik at vi får arrangementet, dersom vi sier ja, sier Hordnes til Bergens Tidende. Ved siden av at han var stevnesjef i helgens lag-EM, er han også visepresident i Norges Friidrettsforbund.

To kandidater
- Det er morsomt at Norge er aktuell for et slikt arrangement, og det er morsomt at vi klarte å rykke opp, slår Svein Arne Hansen fast. Han sier at det bare er to baner i Norge som kan ta et så stort arrangement, og det er Bislett og Fana stadion.

- Ved siden av Norge er Bydgoszcz i Polen og Aten i Hellas aktuelle arrangementssteder, men ingenting er avklart ennå. Jeg vil tro at vi vil få mer visshet om hva som skjer i løpet av Bislett Games, for da kommer det folk fra det europeiske forbundet til Oslo, og spørsmålet om hvor neste års superliga skal gå vil bli tatt opp, sier den norske friidrettspresidenten.

Han sier det er mange ting som må på plass før arrangementsstedet blir bestemt.

- Blant annet må TV-rettigheter på plass, og det er også snakk om en del infrastruktur som må være der. Foreløpig vet vi veldig lite om hvilke betingelser som stilles til et slikt arrangement, men vi jobber med saken, sier Hansen.

Forbundet avgjør
Dersom Norges Fri-idrettsforbund skulle få en forespørsel om å ta arrangementet er det forbundsstyret som tar den endelige avgjørelsen.

- I og med at vi har to kandidater her i landet, vil den byen som kommer med det beste tilbudet vinne, sier han.

På Bislett er det Diamond League 3. juni neste år. Dersom Bislett også skulle få superligaen vil det bety et nytt storarrangement på banen bare 14 dager senere.

På Fana stadion utenfor Bergen mangler det en del infrastruktur, særlig i form av publikums- og pressefasiliteter, men Hansen tror bergenserne er villige til å ta kostnadene ved å få dette på plass, dersom Bergen skulle være en aktuell kandidat.

I Leiria i Portugal der superligaen gikk i år var det 7400 tilskuere den første dagen (lørdag) og over 10.000 på avslutningsdagen søndag. I Bergen var det totale tilskuertallet 3000 totalt begge dager. Det var skuffende, særlig for de lokale arrangørene, og kan bli et negativt element når neste års superligaarrangør endelig skal utpekes.

(NTB)