Norge kan få superligaen i friidrett neste år

Friidrettspresidenten bekrefter.

VELLYKKET: Lag-EM i 1. divisjon i friidrett i Bergen i helgen var ikke bare en sportslig suksess sett med norske øyne. Arrangementsmessig var det så vellykket at Norge har blitt forespeilet å arrangere neste års superliga-konkurranse.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
VELLYKKET: Lag-EM i 1. divisjon i friidrett i Bergen i helgen var ikke bare en sportslig suksess sett med norske øyne. Arrangementsmessig var det så vellykket at Norge har blitt forespeilet å arrangere neste års superliga-konkurranse. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Norge kan få superligaen i friidrett neste år. Det bekrefter friidrettspresident Svein Arne Hansen overfor NTB.

- Arrangementet i Bergen i helgen får veldig bra omtale. Det gikk da også helt etter planen, og det er ingen tvil om at Det europeiske friidrettsforbundet (EA) gjerne vil ha et nytt stort arrangement til Norge, sier Svein Arne Hansen. Han er selv visepresident i EA, så han vet hva han snakker om.Allerede under avslutningen av lag-EM i 1. divisjon på Fana stadion i helgen, henvendte utsendingen fra det europeiske forbundet seg til stevnesjef Tore Hordnes med spørsmål om Bergen også kunne tenke seg å ta superligaen neste sommer.

- Jeg ble veldig overrasket da jeg hørte at spørsmålet om superligaen ble formulert og at EA faktisk ønsker oss. Jeg oppfatter det slik at vi får arrangementet, dersom vi sier ja, sier Hordnes til Bergens Tidende. Ved siden av at han var stevnesjef i helgens lag-EM, er han også visepresident i Norges Friidrettsforbund.

To kandidater- Det er morsomt at Norge er aktuell for et slikt arrangement, og det er morsomt at vi klarte å rykke opp, slår Svein Arne Hansen fast. Han sier at det bare er to baner i Norge som kan ta et så stort arrangement, og det er Bislett og Fana stadion.- Ved siden av Norge er Bydgoszcz i Polen og Aten i Hellas aktuelle arrangementssteder, men ingenting er avklart ennå. Jeg vil tro at vi vil få mer visshet om hva som skjer i løpet av Bislett Games, for da kommer det folk fra det europeiske forbundet til Oslo, og spørsmålet om hvor neste års superliga skal gå vil bli tatt opp, sier den norske friidrettspresidenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer