- Norge kan fort vinne EM

Kjetil Rekdal går mot sitt tredje sluttspill for Norge med store håp og drømmer. - Vi kan fort vinne EM, og vi kan fort bli slått ut, sier Kjetil til Dagbladet.no.

Rekdal spilte VM i 1994 og -98 under Egil Drillo Olsen, og 31-åringen har ingenting mot å bruke Drillos faste prosentsjanser til suksess.

- Jeg tror vi har 10 prosents sjanse til å vinne EM, sier Kjetil.

Hostet og harket

Rekdal er kjent som en spiller som liker kortspill og gambling, og han setter også gladelig prosentsjansen for at Norge karrer seg videre i gruppa med Spania, Slovenia og Jugoslavia.

- Jeg tipper vi har 50 prosens sjanse for å gå videre til kvartfinalen, sier Kjetil.

Rekdal måtte stå over gårsdagens landslagstrening på grunn av en luftveisinfeksjon, og hostet og harket litt ekstra da han skulle anslå Norges sjanser til en plass i semifinale og finale.

- Nei, det er umulig å si. Det avhenger veldig av hvem vi blir trukket mot.

Ikke på topp

Sjøl regner han forkjølelsen som et problem på retur, og spiller gjerne sentralt på Norges midtbane mot Slovakia på Ullevaal om to dager.

- Jeg er friskere, men ikke helt på topp. Men jeg spiller på lørdag om han Nils Johan vil bruke meg, sier Kjetil.

Rekdal tror at det harde kampprogrammet i EM, kombinert med den krevende spillestilen kan føre til flere endringer på Norge fra kamp til kamp.

- Spesielt hvis det blir noen skader. Vi må hele tiden sørge for å bruke de 11 beste som er friske, sier Kjetil og legger til på typisk Rekdal-vis at han gjerne vil spille alle kampene.

- Jeg håper i hvert fall på det.

Glem det, Ole Gunnar!

Og når det gjelder trøye nummer 10, kan Ole Gunnar Solskjær fortette å drømme om den. Rekdal nekter å gi den fra seg - også i EM-sluttspillet.

- Jeg har vært med lengst, så den trøya skal jeg ha. Den har jeg alltid hatt, sier Kjetil.