Norge kan møte Sverige. Høgmo har en syrlig melding til naboene

Disse kan Norge trekke i playoff.

Italia-Norge 2-1

ROMA (Dagbladet:) Per-Mathias Høgmo har vært gjennom en lang samling, og var naturlig nok skuffet etter tapet for Italia i Roma. Spesielt siden ballongen sprakk akkurat da den så som best ut, da vi begynte å tro den kunne sveve helt til Eiffeltårnet. For det verste trykket hadde gitt seg da 1-1 kom. Med den utlikningen sa det «poff». Og så kom selvsagt 2-1.

Men Høgmo kan slett ikke ta vinterferie ennå. Først venter playofftrekningen - den kommer allerede førstkommende søndag. Norge møter enten Sverige, Bosnia-Hercegovina, Ukraina eller Ungarn.

Deretter går det mindre enn en måned før Norge, for første gang på ti år, får muligheten til å spille to oppgjør - ett på Ullevaal og ett på bortebane - om retten til sluttspilldeltakelse.

Trekning på søndag - Hvem har du mest lyst til å møte i playoff?

- Det får vi nesten komme tilbake til. Vi har ikke hatt det fokuset ennå. Det er trekning på søndag, svarer landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

- Hva tenker du om at svenskene har gått høyt ut, heiet på Italia og erklært at Norge er en drømmemotstander?

- Hvem har gjort det?

- Spillere, blant annet - og mediene, forklarer Dagbladet.

Prinsen vil ha Norge Vi kunne lagt til prinsen også.

- Det hadde vært morsomt og spennende å se Sverige-Norge, sa prins Carl Philip tidligere i uka.

Mindre diplomatisk i uttrykksformen var Expressen, som skrev «HEIA ITALIA» med store bokstaver da de skulle vurdere utfallet i de siste kampene, med tanke på hvilke lag Sverige burde få i playoff. Og fra spillergruppa har følgende drypp kommet:

- Det blir tøff motstand uansett - to kamper og mye som står på spill. Men om jeg må velge, tar jeg Norge, sa Albin Ekdal.

- Norge! Jeg har spilt med noen av dem. Du blir litt ekstra gira når du møter noen du kjenner, sier Martin Olsson, da han - som lagkameratene - ble bedt om å velge hvem av de to useedete nabolandene de helst vil møte: Norge eller Danmark.

- Helst Norge, for det er bare én time dit, mener Erkan Zengin.

- Norge-Sverige hadde vært en fin kamp, erklærte Oscar Lewicki lurt i etterkant av Sveriges siste gruppespillrunde.

Høgmos ironi I etterkant av Italia-Norge snakket Expressen seint i går kveld med Pierre Bengtsson:

- Jeg tror vi har størst sjanser mot Norge eller Slovenia, sier Mainz-backen.

Tilbake til Høgmos pressekonferanse. Der tok landslagssjefen seg en kunstpause før han sa dette til at svenskene går rundt og ser på  Norge som en ønskemotstander:

- Javel. Det er... Hyggelig.

Men ansiktet hans viste at han mest av alt mente det motsatte. Og at playoffen knapt kan komme fort nok for 55-åringen fra Gratangen.