Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge kan møte Sverige. Høgmo har en syrlig melding til naboene

Disse kan Norge trekke i playoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italia-Norge 2-1

ROMA (Dagbladet:) Per-Mathias Høgmo har vært gjennom en lang samling, og var naturlig nok skuffet etter tapet for Italia i Roma. Spesielt siden ballongen sprakk akkurat da den så som best ut, da vi begynte å tro den kunne sveve helt til Eiffeltårnet. For det verste trykket hadde gitt seg da 1-1 kom. Med den utlikningen sa det «poff». Og så kom selvsagt 2-1.

Men Høgmo kan slett ikke ta vinterferie ennå. Først venter playofftrekningen - den kommer allerede førstkommende søndag. Norge møter enten Sverige, Bosnia-Hercegovina, Ukraina eller Ungarn.

Deretter går det mindre enn en måned før Norge, for første gang på ti år, får muligheten til å spille to oppgjør - ett på Ullevaal og ett på bortebane - om retten til sluttspilldeltakelse.

Trekning på søndag - Hvem har du mest lyst til å møte i playoff?

- Det får vi nesten komme tilbake til. Vi har ikke hatt det fokuset ennå. Det er trekning på søndag, svarer landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

- Hva tenker du om at svenskene har gått høyt ut, heiet på Italia og erklært at Norge er en drømmemotstander?

- Hvem har gjort det?

- Spillere, blant annet - og mediene, forklarer Dagbladet.

Prinsen vil ha Norge Vi kunne lagt til prinsen også.

- Det hadde vært morsomt og spennende å se Sverige-Norge, sa prins Carl Philip tidligere i uka.

Mindre diplomatisk i uttrykksformen var Expressen, som skrev «HEIA ITALIA» med store bokstaver da de skulle vurdere utfallet i de siste kampene, med tanke på hvilke lag Sverige burde få i playoff. Og fra spillergruppa har følgende drypp kommet:

- Det blir tøff motstand uansett - to kamper og mye som står på spill. Men om jeg må velge, tar jeg Norge, sa Albin Ekdal.

- Norge! Jeg har spilt med noen av dem. Du blir litt ekstra gira når du møter noen du kjenner, sier Martin Olsson, da han - som lagkameratene - ble bedt om å velge hvem av de to useedete nabolandene de helst vil møte: Norge eller Danmark.

- Helst Norge, for det er bare én time dit, mener Erkan Zengin.

- Norge-Sverige hadde vært en fin kamp, erklærte Oscar Lewicki lurt i etterkant av Sveriges siste gruppespillrunde.

Høgmos ironi I etterkant av Italia-Norge snakket Expressen seint i går kveld med Pierre Bengtsson:

- Jeg tror vi har størst sjanser mot Norge eller Slovenia, sier Mainz-backen.

Tilbake til Høgmos pressekonferanse. Der tok landslagssjefen seg en kunstpause før han sa dette til at svenskene går rundt og ser på  Norge som en ønskemotstander:

- Javel. Det er... Hyggelig.

Men ansiktet hans viste at han mest av alt mente det motsatte. Og at playoffen knapt kan komme fort nok for 55-åringen fra Gratangen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!