Norge kan redde 10 000-meteren i EM på skøyter

Men det vil vi ikke.

BLIR ENDRINGER: Men 10 000-meteren kommer neppe tilbake på EM-programmet i skøyter. Det upopulære vedtaket kan imidlertid endres før det trer i kraft sesongen 2017. Foto: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX
BLIR ENDRINGER: Men 10 000-meteren kommer neppe tilbake på EM-programmet i skøyter. Det upopulære vedtaket kan imidlertid endres før det trer i kraft sesongen 2017. Foto: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det skapte bølger i hele Idretts-Norge da den mer enn ett år gamle nyheten om at 10 000-meteren i EM på skøyter blir fjernet fra 2017-sesongen.

I stedet skal allround-EM gjøres om til et EM i enkeltdistanser, men også med en sammenlagtvinner.

10 000-meteren blir erstattet av en 1000-meter, noen som blant annet fikk verdens suverent beste allroundløper, nederlandske Sven Kramer, til å varsle at han ikke kommer til å gå EM framover.

Kan reverseres Nå bekrefter derimot sportskoordinatoren i det internasjonale skøyteforbundet ISU, Fabrice Prahin, overfor Dagbladet, at vedtaket fra skøytekongressen i 2014 kan oppheves før det trer i kraft.

- Ja, absolutt. ISU-kongressen er hvert andre år, og det betyr at denne regelen kan endres på den neste kongressen i juni 2016 om det kommer et forslag fra et av medlemmene våre, skriver Prahin i en e-post.

Foreløpig er det ingen som har foreslått å endre det upopulære vedtaket. Det kommer heller ikke Norges Skøyteforbund til å gjøre.

- Litt uavhengig av 10 000 i EM har vi satt i gang en grundig diskusjon om konkurransekonseptet i skøyter. At EM er blitt til veldig mange EM der vi skal kåre fjorten europamestere er noe vi ikke liker, sier skøytepresident Rune Gerhardsen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.