Norge kan sette bunnrekord mot England på Wembley

Bare 10 000 billetter solgt til treningskampen.

MEKTIG: Da Danmark gjestet Wembley i mars, var det 65, 873 på tribunen. Det blir ikke like mange når Norge kommer på besøk i september.Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
MEKTIG: Da Danmark gjestet Wembley i mars, var det 65, 873 på tribunen. Det blir ikke like mange når Norge kommer på besøk i september.Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Om drøyt tre uker møtes Norge og England til treningskamp på mektige Wembley Stadium i London. 

Arenaen har plass til 90 000 tilskuere, men når Per-Mathias Høgmos menn kommer på besøk, kan det bli omtrent som et glissent Ullevaal.

Ifølge Daily Mail er det foreløpig bare solgt 10 000 billetter til oppgjøret.  

Streik sist Det kan betyr ny bunnotering for det engelske landslaget på arenaen i hovedstaden. Aldri har det vært færre enn 57 897 på Wembley for å se «Three Lions». Det skjedde i en VM-kvalifiseringskamp mot Andorra i 2009. 

Den gangen var det imidlertid en streik på Londons berømte undergrunnssystem som var hovedårsaken.

Nå er det trolig en blanding av Englands dårlige VM-innsats og lite attraktive nordmenn som må ta skylden. 

- Vi håper og tror at interessen kommer til å øke inn mot kampdatoen, sånn at vi i tillegg til god sportslig matching, får en fotballfest på tribunen for nordmenn og engelskmenn, sier kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund, Svein Graff. 

Ødegaard trekkplaster Men britene har ikke gitt opp å tiltrekke seg tilskuere. Roy Hodgson skal ta på seg sjarmørhatten i et stort intervju med Sky Sports, hans første virkelig store siden VM.

I tillegg skal FA kjøre markedsføringskampanjer med rabatterte billetter, og prøve få engelskmennene til å skjønne at Norge-kampen er en viktig oppladning til EM-kvalifiseringskampen mot Sveits. 

Og hvem vet - kanskje en haug med nordmenn tar turen over den vesle dammen for å se Høgmos menn, eller kanskje en eventuell Martin Ødegaard i troppen kan friste flere engelskmenn?

BETENKT: Det ser foreløpig ikke ut til å bli noen publikumsfest for Per Mathias Høgmo på Wembley når Norge møter England 3. september. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
BETENKT: Det ser foreløpig ikke ut til å bli noen publikumsfest for Per Mathias Høgmo på Wembley når Norge møter England 3. september. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer