Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Norge kan umulig ha et pasningsspill under Drillo

Martin Andresen forklarer hvorfor.

- DOMINERE: Vålerenga skal dominere kamper under Martin Andresen. På dagens trening ble det kun spilt five-a-side og drevet avslutningstrening. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
- DOMINERE: Vålerenga skal dominere kamper under Martin Andresen. På dagens trening ble det kun spilt five-a-side og drevet avslutningstrening. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

VALLE (Dagbladet): Norges begredelige landskamp mot Danmark lørdag var preget av utallige pasningsfeil og balltap. Egil Drillo Olsen selv var rystet over de mange feilene, mens danskene som forventet slaktet det norske angrepsspillet.

Norge reddet uavgjort på en god kontring, kampens eneste norske sjanse og lyspunkt.

- De kan treffe på pasningene Martin Andresen er ikke overrasket over det manglende norske spillet, og mener det er en konsekvens av de taktiske valgene Drillo har tatt. Den tidligere landslagskapteinen har innført en helt annen stil i Vålerenga, der man «skal» dominere og spille ut motstanderne.

- Landslaget spiller på en fullstendig annerledes måte enn Vålerenga. Det er umulig å ha et godt pasningsspill, sånn som taktikken er på landslaget, men de kan treffe på pasningene, sier Martin Andresen til Dagbladet.

- Det er fordi Drillo bare vil ha ballen framover og heller miste den høyt i banen enn å ha den selv, forklarer Vålerenga-sjefen.

Ingen Vålerenga-spillere Vålerenga tok sølv i fjorårets Tippeliga og slo Viking 2-0 borte i åpningsrunden. Men Oslo-laget har ingen landslagsspillere, hvis man ser bort fra André Muri som ble kalt inn som reserve da Thomas Rogne fikk feber etter fredagens trening.

Ser man på midtbanen, der verken Bjørn Helge Riise eller Henning Hauger imponerte på lørdag, har Vålerenga to spillere som på sikt kan ta steget inn på landslaget, Harmeet Singh og Mohammed Fellah. Spillere som har «Myggen-kvalitetene» Drillo etterlyste etter lørdagens kamp.

- Hvilke kvaliteter har Singh og Fella som ikke dagens landslagsspillere har?

- De innehar noen ferdigheter som er litt internasjonale. De er vant til å spille på en helt annen måte, men vi har jo ingen landslagsspillere.

- Kan det ha noe med måten Vålerenga spiller på at Vålerenga ikke har landslagsspillere?

LYSPUNKT: Erik Huseklepp utlikner for Norge mot Danmark i en kamp preget av et totalt fravær på pasningsspill og kreativitet. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
LYSPUNKT: Erik Huseklepp utlikner for Norge mot Danmark i en kamp preget av et totalt fravær på pasningsspill og kreativitet. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer

- Ja, det kan ha noe med det å gjøre. Samtidig er det gjerne slik at trenere blir ekstra glad i sine egne spillere.

Frykter Drillo-stilen spres Andresen legger til at Drillo har sin taktikk og sin stil og at det er en uting at andre trenere uttaler seg om spillervalg, siden de ikke har like god oversikt som landslagstreneren. Drillo nevnte også etter Danmark-kampen at Fellah og Singh er aktuelle kandidater til kreative roller på den norske midtbanen framover, og at han ville følge dem utover i tippeligasesongen.

På 90-tallet under den første Drillo-epoken hadde spillestilen hans enorm innflytelse på norsk fotball. Alt fra småguttelag til toppklubber spilte en direkte 4-5-1 med liten risiko i pasningsspillet. Andresen håper historien ikke vil gjenta seg på 2010-tallet.

- Jeg håper Drillo-stilen forblir på A-landslaget, det er viktig at den ikke forplanter seg nedover, sier Martin Andresen.

Dagens Vålerenga-trening besto forøvrig av 90 prosent five-a-side, der man terpet pasningsspill og bevegelse. Økta ble avsluttet med avslutningstrening. Fredag møter Vålerenga Aalesund og sin tidligere trener Kjetil Rekdal i sesongens første hjemmekamp.

- Vi får se om vi får til vårt offensive spill bedre enn mot Viking sist. Vi ønsker å kontrollere og dominere kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media