Norge kan vinne EM-gruppen

Norge kan fortsatt vinne sin EM-gruppe med full klaff.

Med seier over Makedonia og tap for både Romania og Ukraina, går Norge til semifinale som vinner av B-puljen.

Ferskingene slo til og tente det norske EM-håpet igjen. Men seieren over Danmark behøver ikke være nok for en imponerende Karoline Dyhre Breivang.

Hun var banens overlegen beste og prikket inn scoringer omtrent de gangene hun ville. Onsdagen kan ende i ren dramatikk. Dersom hjelpen kommer tidligere på kvelden vil Norge kunne avgjøre sin egen skjebne i aller siste kamp - mot Makedonia.

- Nå skal vi nyte denne seieren og så skal vi ta to poeng i morgen. Det er viktig for oss, sa trener Marit Breivik umiddelbart etter den etterlengtede norske seieren.

Etter skuffende spill i de tre første kampene var det en friskere norsk utgave som hadde god kontroll på Danmark det aller meste av veien.

Bare på stillingen 22-20 - etter at danskene hadde scoret fire kjappe mål - var det tilløp til trøbbel.

- Mange spillere gikk aktivt inn for oppgaven. I dag virket vi råtente. Alle lengtet etter seier, sa Breivik

Fersk og knallgod

Periodevis tøff kontringsvilje ga flere scoringer. Og flere “nye” spillere sto fram realt:

Karoline Dyhre Breivang, som fikk sitt gjennombrudd mot Romania søndag, slo til med en ny knallkamp. Hun har en frekkhet i spillet som totalt overrumplet Danmark og som trolig gir henne en sentral landslagsrolle i mange år framover.

Marianne Rokne presterte sin beste landskamp angrepsmessig selv om det endte opp med mange tekniske feil til slutt. Hun satte standarden med tre mål på de fire første skuddene.

Keeper Hege Johansen gikk valgte ny kurs i klesveien for anledningen. I kortbukser sto hun for EM-beste og vant målvaktduellen mot Lene Rantala lett.

Camilla Thorsen gjør innimellom det andre ikke engang våger å tenke på.

5-1-formasjonen i forsvar skapte også problemer for Danmark.

Veien videre

Regnestykket er dette dersom Norge tar seg av Makedonia:

Ukraina bør ikke ha problemer med et slitent og utslått Hviterussland. Et poeng er nok for å vinne gruppen.

Og Norge må ha seiershjelp fra Danmark for å sikre en plass i semifinalen. Danskene, som kan nå semi'en selv dersom alt klaffer rundt dem, må slå den rumenske verten og håpe på at Norge roter seg bort i den aller siste gruppekampen.

Kristine Duvholt (skadd i en albue), Vigdis Hårsaker, Elisabeth Hilmo og keeper Jeanette Nilsen fulgte det hele fra tribunen.

Ute på banen koste Cecilie Thorsteinsen, Carsten og Thorsen seg ekstra godt. De spiller i Danmark til daglig.

Hege slo til

I kortbukser opplevde keeper Hege Johansen sin største landslagstriumf. Seieren over Danmark gir håp om EM-medalje.

- Det var varmt der inne, og jeg svetter en god del. Men det er ikke første gangen jeg har gjort det, sa Johansen som spilte en god kamp.

- Det var vel ikke strålende, men jeg føler at jeg bidro med noen viktige redninger, la hun til overfor NTB.

Men 13 redninger var mer enn nok til å være bedre enn danskene. Og to herlige rushpasninger ga scoringer til Camilla Thorsen.

Full fart med Karoline

Det er ikke så mye som biter på Karoline Dyhre Breivang. Tirsdag skjøt hun Danmark ned i kne i håndball-EM.

- Jeg var mer nervøs nå enn før Romania-kampen, men jeg klarte å tenke på en og en ting av gangen, sa Dyhre Breivang til NTB.

Med åtte spillemål ble hun et nytt og vondt bekjentskap for Danmark.

- Jeg vet ikke helt hvorfor det går bra bra. Jeg er ganske ny og tror ikke at motstanderne har kartlagt meg skikkelig ennå. Og frekk i spillestilen har jeg alltid vært, sa Dyhre Breivang.

Nå venter en lang onsdag.

- Det blir viktig for oss å tenke på hva vi selv skal gjøre. Vi kan komme til å kunne avgjøre dette helt selv, men også være utslått før vi selv skal spille.

Danmark yppet seg i starten og litt i 2. omgangen - uten at det endte i annet enn klart tap.

- Jeg synes at vi var litt sluere enn tidligere i EM og også flinkere til å holde lenger på ballen enn tidligere, sa Karoline Dyhre Breivang etter sin fjerde landskamp.

I de to siste har hun vært best av de norske. (NTB)