Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Norge kan vinne OL

OSNABR\CK (Dagbladet): USA- Norge 1- 0. De norske jentene tapte prestisjeoppgjøret mot USA, men har satt seg i respekt hos de amerikanske verdensmestrene.- Norge kan godt vinne gullet i OL, sier USAs stjernespiller Mia Hamm (28) til Dagbladet.

Det er ingen dårlig attest fra dama som regnes som USAs beste kvinnelige fotballspiller gjennom tidene. Hamm er en levende legende som i går jubilerte med sin 200. landskamp.

- Det er alltid like deilig å slå Norge. Det er et lag som spiller med hjerte og er vanskelige å slå, sier Hamm etter kampen i tyske Osnabrück der jentene spiller en jubileumsturnering.

USA og Norge møtes i gruppespillet under OL i september, og gårsdagens dyst var det første av tre kamper mellom de to stormaktene i kvinnefotballen. Sjøl om Norge gikk på årets første tap for USA, var det ingen panikk å spore hos trener Per Mathias Høgmo. Han forklarer tapet med at laget bare er litt smårustent.

- Jeg synes vi klarte oss bra. Vi har hatt ferie i ei uke nå, og klarer ikke helt å henge med på dette tempoet. Sjansemessig er vi på høyde med dem. Klarer vi å justere oss litt, og luke bort personlige feil, så ser det bra ut, sier Høgmo til Dagbladet.

USAs mål kom etter en tabbe av høyreback Silje Jørgensen. Luker man bort skjønnhetsfeilene, kan Norge virke kapable til å gå helt til topps i OL.

- Vi har lagt lista på gull, slår Høgmo kategorisk fast.

Aller best på Norge i går var veteranene Hege Riise og keeper Bente Nordby som hadde en rekke klasseredninger.

- Det skader ikke selvtilliten før OL å tape for USA. Vi spiller jevnt med dem, og bedre trening enn dette får vi ikke, sier Nordby til Dagbladet.

GOD: Solveig Guldbrandsen i aksjon under jubileumsturneringen for kvinner i Osnabrück.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media