Norge KAN IKKE ta ut Filip til OL

Uten invitasjon fra IAAF.

MÅ VENTE: Filip Ingebrigtsen vant EM-gull, men må vente til midnatt i morgen med å vite om han er OL-klar. Siden han ikke har klart det internasjonale kravet, er det opp til IAAF om han får OL-billett. Olympiatoppen eller friidrettsforbundet i Norge har ingen mulighet til å ta ham ut. Storebror Henrik derimot, er klar fordi han har klart det internasjonale OL-kravet. Foto: NTB Scanpix
MÅ VENTE: Filip Ingebrigtsen vant EM-gull, men må vente til midnatt i morgen med å vite om han er OL-klar. Siden han ikke har klart det internasjonale kravet, er det opp til IAAF om han får OL-billett. Olympiatoppen eller friidrettsforbundet i Norge har ingen mulighet til å ta ham ut. Storebror Henrik derimot, er klar fordi han har klart det internasjonale OL-kravet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AMSTERDAM (Dagbladet): Alle tok det som en selvfølge at Filip Ingebrigtsten ville få OL-billett etter seieren på 1500 meter i EM i går.

Pappa Gjert Ingebrigtsen sa at «kommer han ikke til OL nå, så feiler det noen noe».

Men det er faktisk ikke så enkelt. Norge har faktisk ingen mulighet til å sende Filip til OL uten velsignelse fra det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Ikke klart kravet

Grunnen er enkel: Filip Ingebrigtsen har ikke, sitt ferske EM-gull til tross, klart det internasjonale OL-kravet på 3.36,20

- Vi kan ikke ta ut utøvere på eget initiativ som ikke har klart de internasjonale kravene, bekrefter toppidrettssjef Tore Øvrebø.

- Det har vi ikke anledning til.

Det samme bekrefter sportssjef Ronny Nilsen.

- Vi kan rett og slett ikke ta ham ut uten en invitasjon fra IAAF.

Vil bli invitert

Det er likevel ganske sikkert at Filip kommer til OL. Han vil bli invitert av IAAF og få et såkalt «wild card».

Det internasjonale forbundet har nemlig en rankingliste som de bruker til å fylle opp antall plasser i OL. På 1500 meter skal 45 deltagere være med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer