Norge kjempet seg til uavgjort

Norge hadde lite å spille for i den siste VM-kvalkampen i håndball mot Tsjekkia lørdag. Etter en rotete førsteomgang og famlende angrepsspill i begynnelsen av 2. omgang, byttet trener Christer Magnussom bakspillere og la om forsvarsspillet. Norge kom tilbake og klarte 22-22.

Norge ledet det meste av første omgang, men spilte likevel med dårlig rytme i angrep. Takket være en meget opplagt Frode Scheie i mål sto det 10-10 ved pause, og begge lag hadde mer å gå på.

Tsjekkerne tok initiativet etter hvilen og kjempet seg til ledelse 17-14 etter snaut 20 minutters spill. Da tok trener Christer Magnusson grep og fikk skikkelig betalt de siste ti minuttene. Svensken byttet ut bakspillerne Frode Hagen og Thomas Lauritzen, som hadde en dårlig dag, med Svein Erik Bjerkrheim og Tormod Moldestad. Da fikk Norge bedre trykk framover.

Sluttspurt

Magnusson la også om forsvarsspillet, og i en offensiv 3-2-1-formasjon fikk de norske spillerne bedre tak på kvikke tsjekkere.

På stillingen 18-21 serverte Norge en skikkelig sluttspurt, og kampen endte 22-22. Tormod Moldestad ble norsk toppscorer med fem nettkjenninger, Svein Erik Bjerkrheim og Geir Oustorp fulgte opp med fire scoringer hver.

Norge var allerede før kampen klar for VM-sluttspillet, men oppgjøret var nyttig som internasjonal kamptrening. Uavgjort på bortebane mot solide Tsjekkia var nok en fjær i hatten for et håndballandslag i framgang.

(NTB)