Norge kjørte over Ukraina

Mellgren, Fiane Christensen og Klaveness scoret.

Det norske kvinnelandslaget i fotball brukte én omgang på å våkne, men tok til slutt en enkel seier i åpningskampen i VM-kvalifiseringen.

Norge møter Ukraina, Italia, Serbia og Montenegro og Hellas i VM-kvalifiseringen, og Bjarne Berntsens lag er favoritter til å kvalifisere seg til VM i Kina 2007.

Men favorittene slet med å få uttelling mot det ukrainske laget – iallfall i de 45 første minuttene på Åråsen lørdag ettermiddag.

Etter å ha presset i 28 minutter gikk Norge opp i 1-0 etter en heading etter Dagny Mellgren. Men gjestene kom tilbake, og utlignet til 1-1 i omgangens siste minutt.

Men allerede etter to minutter etter hvilen sendte Marit Fiane Christensen Norge opp i ledelsen igjen. Da løsnet det også.

3-1 ble satt inn av Mellgren, mens Lise Klaveness ordnet sluttresultatet 4-1 før det var spilt en time.

Dermed har Norge fått en god start på VM-kvalfiseringen, som ikke er ferdigspilt før september neste år.

(ANB)

GOD KVALSTART: Norge slo Ukraina 4-1 i VM-kvalifisering på Åråsen i kveld. Her er Trine Rønning i duell med en ukrainsk spiller. Foto: Scanpix
GOD KVALSTART: Norge slo Ukraina 4-1 i VM-kvalifisering på Åråsen i kveld. Her er Trine Rønning i duell med en ukrainsk spiller. Foto: Scanpix Vis mer
1-0: Solveig Gulbrandsen gratulerer Dagny Mellgren (t.h.) med kveldens første mål på Åråsen.