AVGJORDE: Ada Hegerberg senket Wales med to scoringer.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
AVGJORDE: Ada Hegerberg senket Wales med to scoringer. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Norge klar for fotball-EM da Hegerberg viste verdensklasse: - Gratulerer

De norske fotballkvinnene sikret EM-billetten til neste års mesterskap i Nederland, men Hege Riise, Solveig Gulbrandsen og Lise Klaveness tar ikke av.

• Wales - Norge 0-2 (0-0)

(Dagbladet): Det har egentlig aldri vært et spørsmål om Norges kvinnelandslag kvalifiserer seg for EM i Nederland neste år, men et spørsmål om når.

Svaret er nå: 7. juni, kl. 19.50, var den norske EM-billetten i boks. Norge er klar for fotball-EM etter at Wales ble beseiret 2-0 på fremmed gress.

Norges tidligere landslagshelter tar imidlertid ikke av.

- Det er ikke imponerende det vi har vist i år, men Norge er et mesterskapslag. Hvis de tar fram suksesskriteriene for å lykkes, er Norge alltid et lag å regne med, sier Solveig Gulbrandsen til Dagbladet.

- I dag var det viktigste å vinne og kvalifisere oss. Det klarte vi. Gratulerer så mye. Den første omgangen gir grunn til bekymring. Vi mangler litt råskap, men vi klarer å holde fokus og oppnå målet, supplerer Lise Klaveness.

- Veien til EM er lang. Nå må det legges en skikkelig plan! sier Hege Riise til Dagbladet.

Helten Hegerberg Det var ingen stor kamp av de norske fotballjentene, men jobben ble gjort takket være en av verdens beste fotballspillere: Ada Stolsmo Hegerberg. 20-åringen har evnen til å avgjøre kamper. I år har ingen andre kvinnelige fotballspillere vært bedre til nettopp det.

Kvalitetene manifesterte seg da det gjaldt som mest. I det 69. minutt kunne endelig Norge juble mot Wales. Hegerberg, Europas mestscorende spiss, viste hvorfor hun har scoret mer enn noen andre i internasjonal fotball denne sesongen.

Forarbeidet fra Emilie Haavi og Marit Sandvei var strålende. Det samme var headingen til Hegerberg fra bakerste stolpe. 1-0 til Norge, som kunne senke skuldrene.

Lyon-spissen ga seg imidlertid ikke med én scoring. Ti minutter før full tid viste Hegerberg nok en gang verdensklasse da hun fikk drømmetreff fra 20 meter og punkterte kampen i norsk favør.

To Hegerberg-mål var nok. Norge er klar for fotball-EM i Nederland neste sommer.

Kampfakta: Wales - Norge 0-2 (0-0)
Mål: 0-1: Ada Hegerberg (69), 0-2 Hegerberg (81).
Dommer: Zuzana Kovacova, Slovakia.
Gult kort: Claire Skinner, Wales. Nora Holstad, Ingrid Moe Wold, Norge.
Norge (4-2-3-1): Ingrid Hjelmseth - Ingrid Moe Wold, Martia Skammelsrud Lund, Nora Holstad. Berge, Marit Sandvei - Maren Mjelde, Ingvild Stensland (Lisa-Marie Utland fra 64.) - Kristine Minde (Anja Sønstevold fra 85.), Lene Mykjåland, Elise Thorsnes (Emilie Haavi fra 65.) - Ada Hegerberg.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.