Sjakk-VM:

Norge klar for lag-VM i sjakk

- Som å være i kvartfinalen i mesterligaen.

LAG-VM: Magnus Carlsen og de andre norske gutta har kvalifisert seg for lag-VM i sjakk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LAG-VM: Magnus Carlsen og de andre norske gutta har kvalifisert seg for lag-VM i sjakk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norges 5.-plass i sjakk-OL gjorde at laget er kvalifisert til VM for lag, melder sjakknettstedet mattogpatt.no.

– Som å være i kvartfinalen i VM eller mesterligaen, sier lagkaptein Jonathan Tisdall til nettstedet.

VM-turneringen går av stabelen i Khanty-Mansijsk fra 15. til 27. mai neste år. Lag-VM er et lukket mesterskap med ti nasjoner i motsetning til OL. Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) har ennå ikke offentliggjort deltakerlisten, men Norges deltakelse er likevel blitt bekreftet.

Nå gjenstår det å få det økonomiske på plass.

I utgangspunktet er det de tre beste fra sjakk-OL som er med i lag-VM, men siden Russland, USA og India allerede er klare som henholdsvis vertskap og vinner av de kontinentale mesterskapene vil det være de øvrige plasseringene i OL som er gjeldende.

Ved siden av Norge vil også Ukraina, Polen og Tyrkia bli invitert. Egypt vant det afrikanske mesterskapet, mens Kina er tittelforsvarer. Den tiende og siste nasjonen tas ut på wild card og vil trolig gå til Armenia.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer